4.8.2010

Kesäkurpitsaa - Zucchine

  • Mietin mitä tehdä päiväruuaksi, avasin jääkaapin, ja näin loputtoman kasan tuoreita kesäkurpitsoja. Kesäkurpitsaa, siis! Päätin tällä kertaa grillata kesäkurpitsat muutaman herkullisen mausteen kera. Lopputulos olikin erittäin maukas - sopiva nautittavaksi sellaisenaan tai jonkin liharuuan lisukkeena. VALMISTUSOHJE: Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä teflonpannulla n. 1 rkl oliiviöljyä ja n. 1 tl hunajaa. Paista kesäkurpitsat, muutama kerrallaan, kypsiksi ja rapeiksi kummaltakin puolelta, lisää ripaus suolaa, curryä ja tilliä. Tarjoile. (Huom.: joka kerta, kun lisäät uusia kesäkurpitsaviipaleita paistettavaksi, pyyhi pannu ensin puhtaaksi talouspaperilla ja lisää öljyä ja hunajaa.)
  • Stavo riflettendo su cosa cucinare per pranzo, finché non ho aperto il frigo e visto una montagna di zucchine. Zucchine sia, allora! Ho deciso che avrei cucinato le zucchine alla griglia con qualche spezia deliziosa. Il risultato finale era molto gustoso - buono anche da solo oppure come contorno per un secondo. PREPARAZIONE: Tagliate le zucchine a fettine sottili. Riscaldate sulla padella antiaderente circa 1 cucchiaio di olio d'oliva e 1 cucchiaino di miele. Grigliate le zucchine, un paio di fettine per volta, su tutte e due i lati, finché non sono cotte e croccanti. Aggiungete un po' di sale, curry e aneto. Servite. (Attenzione: ogni volta, prima di aggiungere sulla padella delle nuove fette da grigliare, pulite la padella con scottex e aggiungete altro olio e miele.)





2 kommenttia:

Karkki kirjoitti...

Oi, musta ehkä parasta koko kesässä on juuri zucchinet ja nimenomaan grillissä :D Ihanaa! Ja sitten tietysi orton tuoreet tomaatit ja meloni.. siitä on oikein ihana kesä tehty :D Zucchinet on kyllä niin hyviä, että voisin syödä niitä kilon kerralla :D Vähän niin kuin namia.

Italiansalaatti kirjoitti...

Joo, mä syön tyytyväisenä lautasellisen oikeesti grillattuja tai pannulla grillattuja zucchineja ihan sellaisenaan. Kokeilin huvikseni lisätä vielä hunajaa paistovaiheessa,ja lopputulos on nami nami! :) Meillä tämä heinä- ja elokuun kokkailu menee lähinnä tuohon tuoreiden raaka-aineiden hyödyntämiseen, eli syödään (ilolla) tuoretta tomaattisalaattia, hunajamelonia, kesäkurpitsaa ja muita appiukkoni tuottamia bio-ihmeitä :) En osaisi enää kuvitella kesää ilman!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...