8.8.2010

Must Haves

MITÄ KEITTIÖSTÄSI EI SAA IKINÄ PUUTTUA? Jokaisella kokilla on omat lempimausteensa ja tietyt lisukkeet, joita ilman tuntuu, että ruuanlaitosta ei tule oikein mitään. Mitkä ovat sinun "salaisuutesi"? Mausteet tai raaka-aineet, joita ilman et mielelläsi jää? Minun luetteloni on tässä:
  1. soijakastike (säästä suolassa, voita maussa);
  2. tuore basilika (jos sitä ei löyd kaupasta, sitä löytyy pakastimestani);
  3. aceto balsamico di Modena (antaa "sitä jotakin" vihannesruokiin);
  4. garam masala (rakastan sitä pehmeän mausteista makuyhdistelmää);
  5. soijakerma (laktoosi-intolerantikon herkkuhetkiin);
  6. tuore kananrinta (en syö juurikaan punaista lihaa, mutta kokkaan kanaa noin tuhannella eri tavalla);
  7. maustamaton soijajugurtti (pirtelöihin tai aamupalaksi persikkakuutioiden tai marmelaatin kera);
  8. tuoreet tomaatit tai kotona pullotettu tomaattikastikesäilyke (asun Italiassa...);
  9. parmesaani (ks. yllä...);
  10. pesto (koska sitä voi laittaa leivän päälle, pastaan, vihannesruokiin ja koska asun Italiassa...).
Tämän jälkeen täytän jääkaappini sesongin hedelmillä ja vihanneksilla. Sitten vain kokkailemaan!
(Valokuvalla ei ole mitään tekemistä tämän aiheen kanssa, satuin vain pitämään siitä!)



CHE COSA NON PUÒ MAI MANCARE NELLA TUA CUCINA? Ogni cuoco ha le proprie spezie favorite e certi contorni che usa, senza i quali sembra che diventi impossibile cucinare. Quali sono i vostri segreti? Gli odori o gli ingredienti senza i quali non vi piace rimanere? Questa è la mia lista:

  1. salsa di soia (risparmiate in sale, ma guadagnate in gusto)
  2. basilico fresco (se non ne trovo nel negozio, ne trovo un po' nel mi congelatore);
  3. aceto balsamico di Modena (dà quel tocco in più ai piatti vegetariani);
  4. garam masala (adoro quella combinazione di gusti, speziata ma delicata);
  5. panna di soia (per i momenti speciali di una persona intollerante al lattosio);
  6. petto di pollo fresco (non mangio molta carne rossa, ma cucino il pollo in mille modi diversi);
  7. yoghurt bianco di soia (per frullati e per colazione con cubetti di pesca o marmellata);
  8. pomodori freschi o sugo imbottigliato in casa (vivo in Italia...);
  9. parmigiano (vedi sopra...);
  10. pesto pronto (perchè posso metterne sopra il pane, nella pasta, nei piatti vegetariani, e perchè vivo in Italia...);
  11. una scelta di odori freschi e tante spezie diverse.

Per il resto, riempio il frigorifero con frutta e verdura di stagione. E poi si cucina!
(La foto non c'entra con questo argomento, è solo che mi piaceva!)

5 kommenttia:

ratón kirjoitti...

Kuulostaa ihanalle tuo listasi. :) Pikaisen mietinnän jälkeen hutaisin omani, huomattavasti arkisemman, listan:

1.) sipuli (ei taida olla ruokaa, jota teen ilman sitä)
2.) porkkana (herkkua miten vaan valmistettuna)
3.) mustapippuri + pippurimylly
4.) basilika (pihasta löytyy ympäri vuoden tuoretta).
5.) maito (koska mies ei varmaankaan elä ilman maitoa).
6.) kaardemumma (täällä suhteellisen tuntematon, mutta säväyttää leivonnaisia ja monen monia kermaa/kookosmaitoa sisältäviä ruokia.
7) coalhada (Brasiliasta saatava rahkaa lähinnä oleva maitotuote, joka on uskomattoman monikäyttöinen).

Muuta niin kamalan tärkeää ei juuri nyt tule mieleen.

:)

Italiansalaatti kirjoitti...

Hei ratòn! Munkin olisi itse asiassa pitänyt lisätä sipuli, ja valkosipuli, koska tässä talossa ei kokata varmaan mitään ilman jompaa kumpaa! Mäkin tykkään kaardemummasta, ostin sitä taas Suomesta kesäkuussa, kun meiltä sitä on niin vaikea löytää...Siis teiltäkin saa jonkinlaista rahkaa - mulle tulee aina välillä älytön rahkanhimo, mutta täälta ei valitettavasti saa: 1.rahkaa, 2.laktoosittomia maitotuotteita. Joten kun olen Suomessa, teen itselleni marjarahkaa ja muita herkkuja, joihin käytetään rahkaa! Joka paikassa omat ihanat herkkunsa...

ratón kirjoitti...

Meiltäkään ei saa laktoosittomia maitotuotteita :/ se on aina keljua kun omat vanhemmat on käymässä. Itsellä onneksi on niin lievä, että hapanmaitotuotteet menee loistavasti - tuore maitokin, jos pysyy yhdessä lasillisessa päivässä.

Veera kirjoitti...

Mietitäänpäs..

1. Sipuli ja valkosipuli
2. Pastaa (pennejä, täällä Suomessa kun pastavalikoima on aika surkee, niin penne on muodoista monikäyttöisin)
3. Oliiviöljy, ilman loppulurausta mikään ei maistu miltään
4. Muttin tai Bioitalia tomaattimurska
5. Kuivattu oregano, eikä mitään Ala Meiraa vaan kunnollista joko itsekuivattua tai erikoisputiikista hankittua
6. Sokeri
7. Parmesaani tai grana (pecoriniakin löytyy kyllä melkein aina)

Mainio blogi sulla! Täällä käyn useammikin.

Italiansalaatti kirjoitti...

Hei Veera! Onneksi olkoon muuton johdosta! :) Olen samaa mieltä penneistä, ne on varsinkin Suomessa joka paikkaan käyvä valinta! En ehkä listannut pastaa itse sen takia, että se on italialaisille vähän kuin sanoisi, että keittiöstä löytyy hellakin :D Löysin itse Bioitalian tomaattimurskan jokin aikaa sitten, kun mieheni kanssa Suomessa ollessamme etsimme jotain hyvää biotomaattisäilykettä sunnuntainlasagnen kastikkeen tekoon. Ja kiitos oliiviöljymuistutuksesta - onko mahdollista, etten itse laittanut sitäkään listaani? Oliiviöljyä ilman ei tulisi kyllä mistään mitään. Meillä käytetään appivanhempieni oliiveista vuosittain tehtyä superbiologista öljyä, jota välillä raahaan tuliaisiksi Suomeenkin. Oliiviöljy on pyhä! (Muistan kuinka eräs ystäväperheemme kieltäytyi menemästä enää syömään erääseen ravintolaan, koska siellä oli edellisellä kerralla tarjottu salaatin kera kuulema kamalan makuista oliiviöljyä.) Oikein hauskaa viikon jatkoa prinsessakeittiöön! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...