18.9.2010

Syömässä Suomessa - Mangiando in Finlandia

  • Olen tällä hetkellä Suomessa, ja matkustellessani täällä ristiin rastiin olen hemmotellut itseäni muutamalla barbecue-annoksella sekä monilla ihanilla, täysin laktoosittomilla jälkiruuilla. :) Bataattiranskalaiset ovat näköjään muotia, kuten kuvistani näkyy! Alla kuvattu tonnikalapihvi oli erityisen hyvää, minkä lisäksi täytyy antaa kunniamaininta grillatulle kananrinnalle, joka oli höystetty barbecue-viskikastikkeella, kylmällä päärynä-meloni-chilisalsalla ja hunajaisella grillatulla maissintähkällä. Tortuista jumalaisia olivat ehdottomasti päärynäjugurttikakku sekä karpalohyydyketorttu. Laktoosittomasta kakkutarjonnasta kunniamaininta myös Kuopion kauppahallin kahvilalle!


  • Mi trovo in Finlandia in questo momento, e mi sono trattata proprio bene viaggiando avanti e dietro per il Paese: qualche piatto alla griglia e tanti meravigliosi dolci completamente senza lattosio :). Le patatine fritte fatte di batata (la patata dolce) vanno di moda adesso, come potete vedere dalle foto! La bistecca di tonno, la foto sotto, era particolarmente buona, e inoltre devo dare un premio menzione speciale per meriti al piatto seguente: petto di pollo alla griglia accompagnato da una salsa barbecue al whisky, una salsa fredda di pera, cocomero e peperoncino e pannocchie di mais alla griglia (condite con il miele). Da tutte le torte erano divine sicuramente la torta di pera e yoghurt e la torta di gelatina di mirtillo rosso americano. Un premio menzione speciale per meriti anche al cafè del mercato coperto di Kuopio, che offriva una vasta scelta di torte completamente senza lattosio! 

3 kommenttia:

-SL kirjoitti...

tosi hyvältä näyttää jälleen!:)
niin eikö juustokakkuja oikein löydy Italiasta? minäkään en ole vielä nähnyt..

-SL kirjoitti...

tai siis mietin lähinnä kahviloita nyt

Italiansalaatti kirjoitti...

Perinteinen, amerikkalaistyyppinen juustokakku ei ole ihan tyypillisin italialainen jälkiruoka, ja kahviloista sitä löytyy vain harvoin. Jogurttipohjaisia leivoksia ja semifreddo-torttuja löytyy aika usein, anoppini valmistaa myös ricotta-juustosta kakkua, mutta mikään näistä tuotteista ei ole ikinä laktoositon. Italiassa kun laktoosittomia maitotuotteita ei ole vielä myynnissä, tai ainakaan minä en ole niitä löytänyt...Soijapohjaisia tuotteita löytyy joitakin, mutta ravintolat ja kahvilat eivät käytä niitä...Joten herkuttelen makeilla, kun olen Suomessa! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...