8.10.2010

Makea kikhernesalaatti - Insalata dolce di ceci

                                                    LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!!

Hyvät lukijat, Italiansalaatissa vietetään edelleen salaattiviikkoa! Tämä resepti on peräisin italialaisesta ruokalehdestä nimeltään “A tavola”. Ohje kiehtoi, koska kikherneiden, ruokosokerin ja rusinoiden yhdistelmä tuntui varsin erikoiselta. Minulle ei ole paljonkaan kikhernereseptejä, joten päätin kokeilla tätä makean mutta maukkaan makuista salaattia. En ollut väärässä - salaatti on oikein hyvää, ja se soveltuu sekä alkuruuaksi että lisukkeeksi valkoiselle lihalle, varsinkin riistalle. Resepti on hyvin nopea ja helppo valmistaa!

- 2 purkkia kikherneitä (kokonaispaino noin 750 g),
- 1 punasipuli,
- 2 salottispiulia,
- 50 g rusinoita,
- 2 teelusikallista kuivaa tai tuoretta timjamia,
- 1 ruokalusikallinen mantelilastuja,
- kylmäpuristettua oliiviöljyä,
- puolikas lasillinen punaviinietikkaa,
- 2-3 ruokalusikallista ruokosokeria,
- suolaa,
- mustapippuria.

Kuori puna- ja salottisipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Laita ne paistumaan suurelle paistinpannulle ja lisää kaksi ruokalusikallista öljyä. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, ja sen jälkeen myös rusinat, sokeri ja viinietikka. Jätä ainekset kiehumaan noin 10 minuutiksi. Mikäli salaatti kuivuu liikaa, lisää hieman vettä. Kun keittoaika on kulunut loppuun, sammuta tuli ja lisää timjami sekä mantelit. Lisää suolaa maun mukaan ja tarjoile vielä hieman lämpimänä.



 
Gentili lettori, Italiansalaatti continua la fiera dell’insalata! Questa ricetta viene dalla rivista di cucina “A tavola”. Mi ha incuriosito, perché l’accostamento di ceci, zucchero e uva sultanina sembrava una combinazione molto particolare. Non ho tantissime ricette di ceci e decisi quindi di provare quest’insalata dal gusto dolce ma saporito. Non mi sbagliavo – l’insalata è buona, adatta come antipasto, ma anche come contorno per carni bianche di cacciagione. La preparazione è molto veloce e semplice!

- 2 scatole di ceci (circa 750 g non sgocciolati),
- 1 cipolla rossa,
- 2 scalogni,
- 50 g di uva sultanina,
- 2 cucchiaini di timo fresco o secco,
- 1 cucchiaio di mandorle sfilettate,
- olio extravergine di oliva,
- mezzo bicchiere di aceto di vino rosso,
- 2-3 cucchiai di zucchero di canna,
- sale,
- pepe.

Sbucciate la cipolla e gli scalogni, affettateli a strisce sottili. Metteteli a rosolare in una padella capiente con 2 cucchiai di olio. Quando le cipolle cominciano a prendere colore aggiungete i ceci scolati e sciacquati, poi l’uva sultanina, lo zucchero e l’aceto. Lasciate cuocere per 10 minuti e, se il composto dovesse asciugarsi troppo aggiungete un poco di acqua. A cottura ultimata spegnete il fuoco, profumate con il timo, aggiungete le mandorle, regolate di sale e servite tiepido.

6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Onpas mielenkiitoinen salaatti! Kiva, etta vietat salaattiviikkoja. Minun taytyisi naista nyt inspiroitua. Herneita tulee syotya aivan liian vahan, joten tallainen alkuruokasalaatti olisi ihan paikallaan.

Italiansalaatti kirjoitti...

Kiitos Johanna!! :) Hmm, ajattelin näin viimeaikaisen ylensyönnin jälkeen inspiroida itseni viettämään salaattiviikkoa...Kikherneitä tulee meillä syötyä vähän, joten tämä oli hauska lisä reseptikirjaan! :)

Kirsikka kirjoitti...

Oi että, kuulostaa erikoiselta ja herkulliselta! Itse olen totaalisen kyllästynyt kikherneisiin (kasvissyöjänä tulee syötyä aika paljon), joten tämä menee ehdottomasti testiin!

Italiansalaatti kirjoitti...

Heissan Kristiina ja kiitos kommentista! :D Tämä resepti oli tosiaan aika erilainen kuin muut, joita yleensä kokeilen, siksi se herättikin uteliaisuuteni. Pidän makeista mauista, joten kohdallani se osui oikeaan! Oikein hauskaa alkuviikkoa!! :) P.S. Saat synttäriruokaa täältä suunnalta seuraavan vknlopun jälkeen ;D

Glu.fri cosas varias sin gluten kirjoitti...

Si mi piace questo accostamento agrodolce...una insalta un po' medio orientale !! Baci, Simonetta

Italiansalaatti kirjoitti...

Ciao Simonetta, grazie per il tuo bel commento!! È una ricetta un po' particolare, agrodolce e un poco medio-orientale, come dici tu! Infatti, a me i gusti dolciastri piacciono molto, quindi mi è sembrata buona! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...