17.10.2010

Salaatti ilman salaattia - Insalata senza insalata

                                               LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!

Kuten olin luvannutkin, tässä kuussa valmistan monia erilaisia salaatteja. Nyt on vuorossa ”salaatti ilman salaattia”, joka on varsin tuhti pastasalaatti. Tähän salaattiin ei käytetä minkäänlaista vihersalaattia eikä tuorevihanneksia – siitä siis nimi. ”Salatti ilman salaattia” käy kokonaisesta päivällisestä, sen voi tarjoilla vielä hieman lämpimänäkin ja vatsa täyttyy varmasti! Kyseessä ei siis ole kevyt laihdutussalaatti, vaan tuhdimpi, koko ateriasta käyvä lämmin salaatti.

- Noin 200 g mezze penne rigate–pastaa (puolikkaita pennejä),
- yksi tölkki eli n. 200 g punaisia papuja,
- yksi punasipuli,
- yksi rasiallinen savustettuja pekonikuutioita,
- noin 9-10 aurinkokuivattua tomaattia,
- parmesaanijuustoa,
- tummaa balsamicokastiketta,
- timjamia.

Laita pastavesi tulelle. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Laita sipulit ja pekonikuutiot paistumaan paistinpannulle. Älä lisää mitään rasvaa, pekonissa on sitä jo enemmän kuin tarpeeksi! Kun sipuli alkaa olla kypsää ja pekonikuutiot rapeat, lisää mukaan myös valutetut punaiset pavut. Mausta kuivatulla timjamilla. Jätä paistumaan vielä hetkeksi. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit siivuiksi. Kun pasta on kypsää, valuta se huolella ja laita paistinpannulle, jossa odottaa sipuli-pekoni-papu –seos. Sekoita kaikki ainekset kunnolla. Siirrä salaatti sitten isompaan sekoitusastiaan. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Odota hetken ajan ennen kuin alat lisätä salaattiin parmesaanisiivuja - jos pasta on vielä liian kuumaa, juusto alkaa sulaa. Kun pasta on siis hieman jäähtynyt, leikkaa salaattiin lisäksi myös parmesaanilastuja. Mausta tummalla balsamicokastikeella ja tarjoile.
Come già avevo promesso, questo mese preparo tante insalate diverse. Ora è il turno de “l’insalata senza insalata” , che è un’insalata di pasta alquanto sostanziosa. Quest’insalata non contiene delle insalate verdi né verdura fresca – ecco perché il nome. “L’insalata senza insalata” è un piatto unico che potete servire come pranzo; essa può essere servita ancora tiepida e vi riempie sicuramente lo stomaco! Non si tratta, quindi, di una leggera insalata da dieta, ma di un’insalata calda più sostanziosa, che può essere servita da sola come pasto.

- Circa 250 g di mezze penne rigate,
- un barattolo, circa 200 g di fagioli rossi,
- una cipolla rossa,
- una confezione di cubetti di pancetta affumicata,
- circa 9-10 pomodori secchi,
- parmigiano,
- glassa balsamica,
- timo.

Mettete sul fuoco l’acqua per la pasta. Tagliate la cipolla a fette sottili. Mettete le cipolle e i cubetti di pancetta a soffriggere su una pentola. Non aggiungete olio o altro, la pancetta contiene anche più grasso di quanto ve ne serva! Una volta che la cipolla è quasi cotta e la pancetta croccante, aggiungete sulla padella anche i fagioli scolati. Condite con del timo secco. Lasciate sul fuoco ancora per un attimo. Tagliate i pomodori secchi a fette sottili. Quando la pasta è pronta, scolatela bene e versatela sulla padella dove avete lasciato la miscela di pancetta-cipolla-fagioli. Mischiate con cura tutti gli ingredienti. Trasferite, poi, l’insalata in un recipiente più capiente. Aggiungete i pomodori secchi tagliati a fette. Aspettate un poco prima di aggiungere le scaglie di parmigiano nell’insalata – se la pasta è ancora troppo calda, il formaggio si scioglie. Solo una volta che la pasta si è raffreddata un poco, tagliate delle scaglie dal pezzo di parmigiano ed aggiungetele nell’insalata. Condite con la glassa balsamica e servite.

5 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tämä kuulostaa jälleen kerran lupaavalta! Ihka oikealle karnivoorille sopivat pekonikuutiot vallan vimmatun hyvin.

Olen muuten yrittänyt löytää soijakermaa, jota tarvitaan kanareseptiin. Ei niin mistään! Olen googlannut ja kysellyt. Seuraavaksi pitää suunnata johonkin terveysruokakauppaan.

Italiansalaatti kirjoitti...

Joo, tämä ei ole kasvisruokaresepti. Vaikka pääsääntöisesti yritänkin seurata terveellistä ruokavaliota, pidän paljon pekonista.....jota aina välillä vilahtaa kuutioiden muodossa ruokaani... :)
Siihen kanareseptiin voi vallan mainiosti käyttää myös normaalia ruokakermaa tai laktoositonta kermaa. Italiassa käytän soijakermaa, koska se on ainut laktoositon vaihtoehto. Suomessa ollessani käytän laktoositonta ruokakermaa. Jos sinulla ei ole laktoosiongelmaa, voit hyvin käyttää tavallista ruokakermaa! Okein hauskaa alkuviikkoa rapakon toiselle puolelle!! :)

Johanna kirjoitti...

Tykkään laittaa pekonia mm. hernekeittoon. Ihan vain vähän, mieluusti savustettua. Siitä tulee makua, mutta keitto ei ole kuitenkaan sitten lihaisa.

Tästä kermasta on tullut päähänpinttymän lisäksi kunniakysymys. Eihän se ole nainen eikä mikään joka ei soijakermaa löydä! Eilen kävin tutkimassa saksalaisen Aldin. Siellä nettitietojen mukaan oli joskus ollut kermaa. Paikallinen hyvä ruokakauppakin tuli koluttua. Sinne oli ilmaantunut salaattipöytä ja söin suruuni tomaatti-mozzarella-basilika-, Waldorf- ja artisokkasalaattia. Lisäksi lupsahti vielä vähän tofua joukkoon. Ei siis ihan vesiperä.

Maurelita kirjoitti...

Mmmm rakastan salaatittomia(kin) salaatteja, tämä kuullostaa huikean hyvältä !

Terveisin melkein naapurista lakko-Pariisista,

=)

Italiansalaatti kirjoitti...

Johanna: Onnea metsästykseen :D Toivottavasti löydät lisää valmiita salaattipöytiä kermanetsintäreissuilla ;D
Maurelita: Tervetuloa joukkoon ja kiitos kommentistasi! :) Tämän kuun teemana ovat salaatit, joten laitan niitä varmaan vielä jonkun lisää!
Uutisissa puhuttiinkin juuri lakkoilusta Ranskassa - toivottavasti arkesi ei ole siitä kovin kärsinyt!! Terveisiä saapasmaasta! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...