18.11.2010

Markkinoilla - Al mercato

  • Kävin alkusyksystä ystäväni luona vierailulla Kuopiossa, jossa olivat meneillään Kuopion kuulut kalamarkkinat! Ei vain tuoretta kalaa vaan myös kalavalmisteita, mausteita, luomu- ja lähituotteita sekä hyvää ruokaa. Vaikka markkinoista onkin kulunut jo vähän aikaa, haluan jakaa kuvat kanssanne, koska markkinat olivat erinomaisen hauska tapahtuma, jossa myytiin erittäin hyviä luomutuotteita ja lähiruokaa. Itse ostin jumalaista tyrninmarjahyytelöä sekä karpalo-cointreauhyytelöä, jotka ovat tietenkin loppuneet jo aikoja sitten... Myynnissä oli eri tavoin valmistetun kalan lisäksi esim. mielikuvituksellisissa kastikkeissa marinoituja valkosipulinkynsiä, monenlaisia mausteita sekä kurpitsoja, jotka näyttivät elokuvan lavasteilta, mutta olivat ne kuitenkin ihan oikeita kurpitsoja!  Markkinoilla sai tietenkin syödä, jos vain osasi valita katukeittiöistä jonkun (vaikeaa..); maistelimme ystävättäreni kanssa herkullista loimulohta. Kävimme myös Kuopion korttelimuseossa, jossa kokonainen kortteli oli onnistuttu säilyttämään alkuperäisessä tilassaan - oikein viehättävää! Bongasin sieltä myös toivetaloni. Tässä siis muutama kuva! 
      • All’inizio autunno sono andata a fare una visita ad una mia amica che vive a Kuopio, nella Finlandia orientale. In questa città si organizza tradizionalmente un bel mercato di pesce (non solo pesce fresco ma diversi prodotti a base di pesce e anche tante spezie, prodotti locali e biologici e naturalmente tante cucine all’aria aperta dove andare a mangiare). Anche se ormai è passato un po’ di tempo voglio condividere le foto con voi, perché ci siamo molto divertite al mercato, dove si vendevano dei prodotti biologici e locali eccezionali. Io ho comprato due tipi di gelatina ai frutti di bosco davvero deliziose che oramai sono ovviamente finite: una con l’olivello spinoso (tyrninmarja), l’altra con il cointreau e l’ossicocco o la martella di palude (karpalo). A parte il pesce preparato in maniere diverse si vendevano ad esempio conserve di spicchi d’aglio marinati nelle salse più diverse, spezie di vario tipo e zucche, che sembravano uscite dal set di un film, anche se erano effettivamente vere! Si poteva mangiare al mercato, bastava scegliere una delle cucine all'aria aperta (difficile…); io e la mia amica abbiamo provato il salmone che si arrostisce a fuoco vivo (loimulohi)seguendo un procedimento particolare – buonissimo! Abbiamo anche visitato un museo storico di quartiere; in pratica un intero quartiere viene conservato così com’era una volta – davvero affascinante! Ho anche trovato lì la casa dei miei sogni… Ecco, allora, un paio di foto! 


          Cointreau-karpalohyytelö  -   Gelatina al cointreau e l'ossicocco



          Valkosipulinkynsiä marinadissa  - Spicchi d'aglio marinati nelle varie salse

          Tyrninmarjahyytelöä  - Gelatina all'olivello spinoso

                                                 Katukeittiön antimia eli pastettuja muikkuja, loimulohta ja paistettuja  perunoita    -   Pesce fritto ("muikku" - un pesce appartenente alla famiglia dei coregoni), salmone e patate arrosto, serviti da una delle cucine all'aria aperta.

          Lounas - Il pranzo

          Korttelimuseosta - Nel museo di quartiere

          Ihania kurpitsoja!!  -  Zucche deliziose!!

          Terhin Vihreä Talo - La Casa Verde di Terhi

          Jälkiruokaa - Il dolce


          8 kommenttia:

          Vera A. kirjoitti...

          Voi apus kun minulle tuli nälkä... eikä tosiaankaan mitään tuonlaisia herkkuja tiedossa illalliseksi... :(

          Italiansalaatti kirjoitti...

          Se on aina vaarana, kun blogistaniassa seikkailee... :D Kävin juuri katsomassa Sillä sipulin uusinta postausta toffepaloista, eikä meilläkään ole tällä hetkellä kotona mitään hyvää...Mikä avuksi? :D

          Merituuli kirjoitti...

          Nuo lilat valkosipulit ovat huippukauniin väriset!

          Italiansalaatti kirjoitti...

          Eikös olekin? :)Sieltä löytyi kyllä värejä ja makuja joka lähtöön, ja maistelimme kaikenlaista oikein urakalla ystävättäreni kanssa. Ihania, uusia ja yllättäviäkin ideoita, herkullisia värejä ja makuja!! :D (harmi, kun en enää muista, mitä tuossa lilassa marinadissa oikein oli....)Hauskaa viikonloppua! :)

          Le pellegrine Artusi kirjoitti...

          Un posto meraviglioso, con delle leccornie che assaggerei volentieri. Bellissime foto, ciao Simona

          Italiansalaatti kirjoitti...

          Ciao Simona! :) Grazie per il bel commento!! E sì, il posto era effettivamente bello e abbiamo pure mangiato bene! :D Buon weekend! :)

          Debora kirjoitti...

          le tue foto sono davvero affascinanti!! per non parlare delle ricette!!! brava brava!! :-)

          Italiansalaatti kirjoitti...

          Grazie mille Debora! :) Il tuo commento mi riscalda il cuore!! :D Buona domenica!

          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...