5.11.2010

Persikkatorttuset - Tortine di pesche


           UN CALOROSO BENVENUTO AI NUOVI LETTORI! :)
           TROVERETE LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!!

Kuten blogissani esitellyistä resepteistä voi huomata, leipoessani torttuja käytän pohjana lähes aina murotaikinaa. Päätinkin oitis osallistua blogin ”Diario della mia cucina” järjestämään murotaikinareseptien keräykseen! Halusin valmistaa hedelmäisen murotaikinajälkiruuan, jota en olisi vielä koskaan aikaisemmin tehnyt. Päätin luoda pieniä murotaikinatorttusia, joiden täytteeksi päädyin laittamaan ananas-vaniljakreemiä.  Päällystin tortut maittavilla persikanviipaleilla ja läpinäkyvällä hyytelöllä. Tulos olikin oikein maittava ja tortut olivat herkullisia vielä seuraavanakin päivänä! Torttusten tekeminen vaatii hieman sormipeliä, mutta lopputulos maksaa vaivan! Tästä reseptistä syntyy noin 10 torttusta. Käytin muotteina pieniä ja hyvin matalia, kertakäyttöisiä muffinssimuotteja, jotka sopivat tarkoitukseen mainiosti.

Täyte:
-          4 kananmunaa
-          150 g tomusokeria
-          150 ml 100% ananasmehua
-          1 tl sitruunamehua
-          15 tippaa vaniljaesanssia
-          3 ruokalusikallista maissitärkkelystä.

Taikina:

-          150 g laktoositonta voita
-          4,5 dl vehnäjauhoja
-         circa  0,9 dl sokeria
-          2/3  tl suolaa
-          0,4 dl kylmää vettä.

Hyytelö:

-          Agar agar –liivatetta
-          300 ml persikkapurkin nestettä
-          100 ml vettä.

Päälle: purkillinen säilöttyjä persikoita.

Valmista taikina (jonka resepti löytyy myös täältä): sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele litteäksi levyksi kahden leivinpaperin väliin. Anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa levystä pyöreitä, muottiin meneviä taikinalevyjä. Laita taikinalevyt muotteihin, pistele taikina haarukalla ja paista uunissa 180 astessa noin 10 minuutin ajan.  Valmista sillä välin leivosten täyte: sekoita munat, sokeri ja maissitärkkelys huolellisesti keskenään. Lisää sitten sitruunamehu, ananasmehu ja vaniljaesanssi. Ota leivospohjat pois uunista ja täytä ne juuri valmistamallasi seoksella. Laita leivokset takaisin uuniin ja paista niitä, kunnes seos jähmettyy (noin 15 minuuttia).  Ota torttuset pois uunista ja anna niiden jäähtyä kunnolla. Leikkaa persikat sillä aikaa siivuiksi. Kun tortut ovat jäähtyneet, lado jokaisen leivoksen päälle persikkasiivuja vieri viereen. Valmista sitten hyytelö: sekoita keskenään 300 ml persikkapurkin nestettä, 100 ml vettä ja noin teelusikallinen Agar agar -liivatetta. Sekoita kunnolla ja jätä lepäämään hetkeksi. Keitä sitten seosta ainakin kolmen minuutin ajan. Kaada sen jälkeen nestettä jokaisen leivoksen päälle niin, että persikat peittyvät kokonaan. Jätä leivokset sitten uudestaan jäähtymään. Hyytelö jähmettyy jäähtyessään, ja jonkin ajan kuluttua sinulla on rivi valmiita persikkatorttusia tarjottavaksi vieraillesi!  :D



 
Com’è facile notare dalle ricette presentate da me su questo blog, utilizzo quasi sempre la pasta frolla come base per le mie torte. Quindi, ho deciso di partecipare appena vista la raccolta di ricette a base di pasta frolla  (Follie di frolla) che il blog “Diario della mia cucina” aveva indetto! Volevo preparare un dolce fruttato a base di pasta frolla; una qualche torta che non avevo mai preparato prima. Alla fine ho deciso di creare delle piccole tortine di pasta frolla che ho scelto di riempire con una crema di vaniglia e ananas. Ho coperto le tortine con delle buonissime fette di pesca e della gelatina trasparente. Il risultato, infatti, era molto gustoso e le tortine erano buonissime anche il giorno dopo! La preparazione delle tortine richiede una certa manualità, ma il risultato finale vale la pena! Questa ricetta basta per circa 10 tortine. Per farle utilizzai delle piccole formine molto basse usa-e-getta per i muffin, che erano perfette per questo scopo.

Ripieno:
-          4 uova
-          150 g di zucchero a velo
-          150 ml di succo d’ananas 100%
-          1 cucchiaino di succo di limone
-          15 gocce di essenza di vaniglia
-          3 cucchiai di maizena.
Pasta:
-          150 g di burro
-          4,5 dl di farina per i dolci
-         circa  0,9 dl di zucchero
-          2/3 cucchiaino di sale
-          0,4 dl di acqua.
Gelatina:
-          gelatina Agar Agar
-          300 ml di sciroppo di pesce dal barattolo di pesche
-          100 ml di acqua.

Sopra: un barattolo di pesche sciroppate.

Preparate la pasta (trovate la ricetta anche qua): mischiate la farina, lo zucchero e il sale nel burro a temperatura ambiente. Aggiungete l’acqua ed amalgamate bene. Stendete l’impasto tra due strati di carta da forno per formarne uno strato piano e sottile. Lasciate la pasta in frigorifero per farla irrigidire. Tagliate poi dalla pasta delle sfoglie rotonde che entrano perfettamente nelle forme per i muffin. Stendete le sfoglie d’impasto dentro le forme, bucherellate la pasta con una forchetta e cuocete in forno a 180 gradi per circa 10 minuti. Intanto, preparate il ripieno per le tortine: girate bene le uova insieme allo zucchero e alla maizena. Aggiungete poi il succo di limone, di ananas e anche l’essenza di vaniglia. Togliete le paste dal forno e riempitele con la miscela che avete appena preparato. Rimettete le tortine in forno e cuocetele finché il ripieno non si è completamente solidificato (circa 15 minuti). Togliete le tortine dal forno e lasciatele a raffreddare. Intanto, tagliate le pesche a fettine. Una volta che le tortine si sono raffreddate, stendete sopra ogni tortina tante fettine di pesca, una accanto all’altra. Poi, preparate la gelatina: mischiate insieme 300 ml di sciroppo di pesche, 100 ml di acqua e circa un cucchiaino di Agar Agar. Amalgamate bene e lasciate riposare per  un attimo. Fate poi bollire la miscela e cuocetela per almeno 3 minuti. Dopo, versate del liquido sopra ogni tortina per coprire completamente le pesche. Lasciate poi le tortine a raffreddare di nuovo. La gelatina si solidifica una volta raffreddata, quindi tra poco avrete una quantità di tortine di pesca pronte ad essere servite per i vostri ospiti! :D

2 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanan aurinkoisen näköiset torttuset! Meilläpäin ei tähän aikaan vuodesta ole tuoreita persikoita,joiden aika on alkukesästä.Vaikka täällä monen kasviksen kausi näyttää vuosi vuodelta jatkuvan ja jatkuvan,niin se ei ainakaan ole niin persikoiden kohdalla..

Italiansalaatti kirjoitti...

Syksyn harmauteen tekee välillä mieli lisätä aurinkoa värikkäiden ruokien muodossa! :) Täälläkään ei ole enää tuoreiden persikoiden aika, vaikka se kestää nykyään syyskuuhun saakka. Nämä leivokset muistuttavat hieman paikallisesta konditoriasta ympäri vuoden saatavia leivoksia, jotka on päällystetty säilötyillä persikoilla, rypäleen- tai kiivinpaloilla. Väriä elämään! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...