11.11.2010

Teehetkeen - Biscotti per tè

                                           LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO! 
Sain näihin keksiin inspiraation Mariannen makumaailman reilun kaupan suklaakekseistä. Mieleni teki yhdistää pähkinän rapeus ja suklaan pehmeys, minkä lisäksi sekoitin mukaan mustikkahilloa, joka ei ole aromiltaan liian vahva vaan antaa juuri sopivan lisän suklaa - pähkinä-täytteen makuun. Nämä mustikkahillon kanssa tarjoillut keksit toimivat jälkiruokana gluteenittomassa menyyssäni, jonka ehdotan ”Glu.fri cosas varias libre de gluten”-blogin, "Un celiaco per cena" -reseptikilpailun järjestäneelle Simonettalle (suom."Kelliaakikko illallisvieraana").  Vahtoehtoisesti nämä keksit voi tarjoilla klassisen kello viiden teen kera :)
 
AINEKSET:
         - 150 g margariinia  
         - 2 dl ruokosokeri
         - 2 kananmunaa
         - 4 dl riisijauhoa
         - 1 dl perunajauhoa
         - 2 tl leivinjauhetta (bikarbonaattia)
         - 130-140 g tummaa suklaata
         - 2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
        - 4 rkl luomumustikkahilloa.

Säädä uuni 180 asteeseen. Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe pieneen osaan sulatettua margariinia. Sekoita sitten kananmunat ja sokeri jäljelle jääneeseen margariiniin. Lisää leivinjauhe-margariiniseos juuri sekoitettuun takinaan, sotke huolella ja lisää seokseen vielä 4 rkl mustikkahilloa. Sekoita. Laita sitten erilliseen astiaan perunajauhot ja riisijauhot sekä summittaisesti rouhitut hasselpähkinät ja suklaa. Sotke hyvin. Lisää kuiva-aineseos muuhun taikinaan ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti yhteen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja asettele sitten pellille pieniä taikinakekosia. Paista keksit  180 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes keksien pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoile keksit mustikkahillon kera.




 L’ispirazione per questi biscottini mi è venuta da ”Mariannen makumaailma” e dalla sua ricetta per i biscotti al cioccolato “fare trade”. Ho voluto mettere insieme la croccantezza delle nocciole e la morbidezza del cioccolato e inoltre ho aggiunto della marmellata ai mirtilli, che non ha un aroma troppo forte ma invece è un’aggiunta ben calibrata al ripieno di nocciole e cioccolato. Questi biscotti, che vengono serviti con la marmellata ai mirtilli, sono il dolce per il mio menu senza glutine che proporrò a Simonetta di “Glu.fri cosas varias libre de gluten” (contest “Un celiaco a cena” che scade il 16 Dicembre). Alternativamente, questi biscotti possono accompagnare il classico tè delle cinque :)

       INGREDIENTI: 
                - 150 g di margarina 
              -   2 dl di zucchero di canna      
         - 2 uova
         - 4 dl di farina di riso
          - 1 dl di fecola di patate
         - 2 cucchiaini di lievito (bicarbonato di sodio) 
                  - 130-140 g di cioccolato nero
         - 2 dl di nocciole grossolanamente tritate 
                 - 4 cucchiai di marmellata di mirtilli biologica.

Riscaldate il forno a 180 gradi. Fate sciogliere la margarina. Mischiate il bicarbonato con una piccola parte della margarina fusa. Aggiungete poi le uova e lo zucchero alla margarina rimasta e girate bene. Versate poi la miscela di lievito e margarina nel resto dell’impasto ed amalgamate con cura. Aggiungete anche i 4 cucchiai di marmellata e girate. Prendete poi la farina di riso e la fecola di patate e mischiatele con le nocciole e la cioccolata grossolanamente tritate. Aggiungete questi ingredienti all’impasto principale ed amalgamate con cura. Prendete poi una teglia coperta da carta da forno e mettete piccole quantità dell’impasto sulla teglia da forno. Cuocete i biscotti a 180 gradi per circa 20 minuti oppure finché i biscottini non sono diventati belli dorati sopra. Servite con marmellata ai mirtilli.



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...