30.12.2010

Uudenvuoden kakku - Torta per Capodanno

                                              LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!!

Toivottavasti te kaikki olette viettäneet onnellisen, rauhaisan ja makoisan joulun rakkaittenne seurassa! Uusi vuosi kolkuttaa jo ovella, ja pöydät katetaan vielä kerran täyteen herkkuja uudenvuodenaaton ja uudenvuodenpäivän juhlia varten! Tämän tortun voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja säilyttää huoletta jääkaapissa. Uudenvuoden  kakku on semifreddo-tyyppinen hyydykekakku, ja se on niin hyvää että vie kielen mennessään, maku on hedelmäinen ja hieman mausteinen. Täydellinen torttu juhlaan siis! Löysin alkuperäisen reseptin Helsingin Sanomista, muuntelin reseptiä vain hieman, ja lopputuloksena olikin uusi suosikkikakkuni! (Loistava tapa käyttää viimeiset, joulun jälkeen tähteeksi jääneet piparit...) Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! :)

Haluan myös kiittää Giuliaa, joka valitsi karjalanpaistireseptini Natale nel Mondo-kilpailunsa voittajaksi! Kiitos ja oikein ihanaa uuttavuotta!! :)

AINEKSET:
-75 g voita
-200 g appelsiinipipareita tai tavallisia pipareita
-200 g maustamatonta tuorejuustoa
-250 g rahkaa
-1 dl tomusokeria
-1,2 dl luumumarmeladia
-1,2 dl omenahilloa
-2 tl vaniljasokeria
-0,5 tl jauhettua kanelia
-0,3 tl jauhettua neilikkaa
-2 dl kuohukermaa
-3 rkl omenamehua
-3 tl liivatejauhetta
-raastettua tummaa suklaata koristeeksi.

Aseta irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa piparit pieniksi paloiksi ja sulata voi, sekoita se sitten keksinmurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään  täytteen teon ajaksi. Laita liivatejauhe pehmemään 3 rkl:een kylmää vettä. Sekoita sillä aikaa tuorejuusto ja rahka keskenään ja niihin omenasose, luumuhillo, vaniljasokeri, kaneli, neilikka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sekin muiden ainesten joukkoon. Kuumenna noin 3 ruokalusikallista omenamehua mikrossa. Kuumenna myös turvonnut liivatejauhe mikrossa. Sekoita kuumennettuun liivatteseen kuuma omenamehu ja sekoita. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita. Kaada täyte jääkaapista otetun pohjan päälle vuokaan. Koristele raastetulla tummalla suklaalla. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua vähintään 4-5 tuntia. 



Spero che tutti voi abbiate trascorso un felice, sereno e gustoso Natale con i vostri cari!! Ormai siamo arrivati alla fine dell’anno  e per le feste di Capodanno e la vigilia la tavola viene imbandita ancora una volta di delizie varie! Ecco una torta che potete preparare ad esempio la sera prima e conservare in frigorifero. È un semifreddo, buona da leccarsi i baffi e ha un gusto fruttato e leggermente speziato. Perfetto per la festa! Ho cercato di adattare gli ingredienti originali finlandesi e rendere la ricetta fattibile anche in Italia, con gli ingredienti disponibili qua.  Buon anno nuovo a tutti! :)

Voglio anche ringraziare Giulia, che ha scelto la mia ricetta di Spezzatino Careliano come vincitrice del suo contest "Natale nel mondo". Grazie e tanti auguri di un felice Anno Nuovo!! :)

INGREDIENTI:
- 75 g di burro
- 200 g di “pipari” all’arancia (vedere il post del 23.12) oppure 200 g di biscottini tipo Digestive
- 200 g di mascarpone
- 250 g di ricotta o di qualche formaggio fresco dal gusto leggermente acidulo
- 1 dl di zucchero a velo
- 1,2 dl di marmellata di prugna
- 1,2 dl di marmellata o purè di mele
- 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
- 0,5 cucchiaini di cannella polverizzato
- 0,3 cucchiaini di chiodi di garofano polverizzati
- 2 dl di panna da montare
- 3 cucchiai di succo di mela
- 3 cucchiaini di lievito in polvere
- cioccolato nero grattugiato per decorare.

Posizionate della carta da forno tra il bordo e il fondo di una pirofila smontabile. Prendete i biscotti e tritateli. Fate sciogliere il burro e mischiatelo poi ai biscotti tritati. Stendete il composto sul fondo della teglia e mettete la teglia nel frigo a riposare per il tempo che voi impiegate a preparare il ripieno. Mettete il lievito in polvere ad ammorbidire in 3 cucchiai di acqua fredda. Intanto, mischiate insieme il mascarpone e la ricotta ed aggiungete nella miscela anche la marmellata di mele, di prugne, lo zucchero vanigliato, la cannella e i chiodi di garofano polverizzati. Montate la panna, aggiungetela nel composto e girate. Riscaldate circa 3 cucchiai di succo di mela nel microonde. Riscaldate anche il lievito ammorbidito e aggiungetelo nel succo di mela riscaldato, girate bene. Lentamente, versate il liquido nel ripieno della torta e mischiate il tutto. Stendete il ripieno poi sulla base che avete tolto dal frigorifero. Grattugiate sopra tanto cioccolato fondente. Lasciate in frigorifero per almeno 4-5 ore prima di servire.

17 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Noilla aineksilla varmaankin syntyi herkullinen kakku! Oikein hyvää Uutta Vuotta 2011 Italiansalaatti!

/Alessandro kirjoitti...

Mi viene solo da dire "gnam gnam!" :-)
Buon anno!

Italiansalaatti kirjoitti...

Yaelian: Kiitos, kakku oli tosiaan herrrrkullinen! ;) Hyvää uuttavuotta!! :)

Alessandro: Era molto gnam gnam!! :D Buon anno nuovo anche a te!! :)

lucy kirjoitti...

tanti auguri anche a te! un bacio grosso e soprattutto un 2011 sfavillante

Kirsikka kirjoitti...

Ihanan näköinen kakku! Tein muuten sitä kikherne-rusinasalaattiasi, ja hyvää oli. Kirjoittelen siitä, jahka kerkiän. Talon viimeistely ja sisustus vie nyt kaiken tarmon:). Hyvää uutta vuotta!

Italiansalaatti kirjoitti...

Lucy: Grazie per gli auguri!! :) Auguro un 2011 felice e straordinario anche a te!! :D Un bacione!

Kirsikka: Kiitos! :) Mukavaa, että pidit salaatista! Se on aika makeaa, mutta itse pidin siitä juuri siksi. Tsemppiä viimeisen talo-rutistukseen!! :) Oikein ihanaa uutta vuotta!!

Johanna kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta, Italiansalaatti!

Minä tykkään mahdottomasti näistä semifreddo-tyylisistä leivonnaisista. Olen niihin heikkona. Sitä soijakermaa ei muuten ole löytynyt. Jatkan etsintöjä ensi vuonna.

Kiitos Sinulle myös kaikista kommenteistasi ja siitä kauniista palkinnosta. Aloittelevalle blogistille ne ovat olleet mittaamaton ilon lähde!

Dana kirjoitti...

Ottima ricetta! Complimenti!
Piacere di conoscerti e auguri per un sereno e dolcissimo 2011! Dana

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Ihana kakku!
Kiitos! Ja kiitos muistakin ohjeista, silloin tällöin niitä täältä bongailen ;)

Onnea alkaneelle vuodelle!

Gio kirjoitti...

BUON ANNO! ti auguro di realizzare tutto quello che desideri!

Italiansalaatti kirjoitti...

Johanna: Toivottavasti teidän uusivuosi meni mukavasti! :) Itsekin pidän aivan älyttömästi semifreddo- ja hyydykeleivoksista!! Onnea soijakerman etsintään, minä aloitan laktoosittoman kermavaahdon metsästämisen Italiassa....Kiitos itsellesi vierailuista ja kommenteista!! :) Blogissasi käyminen ilahduttaa aina mieltä! :D

Dana: Ti ringrazio molto! :) Piacere conoscere te, e un caloroso benvenuto a questa compania dei golosi! :D

Vaahtera-Maria: Kiitos!! Ja kiitos itsellesi vierailuistasi! On mukavaa, että olet pitänyt resepteistä! Oikein mukavaa uuden vuoden alkua!! :D

Gio:Buon anno a te!! Spero che 2011 ti porti tanta fortuna e felicità! :)

Stefania kirjoitti...

Felice Anno Nuovo ♥
Stefania Italy
http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/

Italiansalaatti kirjoitti...

Ciao Stefania! Benvenuta!! :D Grazie per gli auguri, felice Anno Nuovo anche a te!! Hai un blog molto carino, verrò a farti visita! :)

Eleonora kirjoitti...

che bella torta e che interessante il tuo blog
ti seguo da subito
a presto!

Italiansalaatti kirjoitti...

Ciao Eleonora!! Grazie mille!! :D Un caloroso benvenuto a te, e auguri di buon Anno Nuovo! A presto! :)

Roby e Loris feelcook kirjoitti...

Capodanno sarà anche passato, ma questa torta è da preparare tutto l'anno! Che goduriaaaaa. :-)

Italiansalaatti kirjoitti...

Mille grazie, sono contenta che la torta vi sia piaciuta!! :D Tanto, chi dice che è solo per Capodanno???.... ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...