18.1.2011

Garzantina della Cucina

                                                    LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LE FOTO!!
Tänä jouluna sain lahjaksi italiankielisen keittiön ensyklopedian (Garzantina della Cucina, Garzanti Libri s.p.a., 2010). Ihana lahja! Tämä kirja, jonka on toimittanut Allan Bay, on lisä Garzantina-tietosanakirjojen sarjaan. Kirja sisältää kaiken sen, mitä ihmisen nyt tulee tietää ruuanlaitosta: aineksista ja keittiövälineistä ruuanlaiton historiaan ja erikoisuuksiin asti....Sen lisäksi kirja sisältää 2850 reseptiä, jotka ulottuvat italialaisesta ruuanlaittoperinteestä kansainvälisen keittiön klassikoihin ja tiettyihin etnisiin, laajalti valmistettuihin ruokiin asti (eikä ainoastaan, koska kirjasta löytyy myös supisuomalaisten pannukakkujen resepti – uskomatonta mutta totta! :D...) Garzantina-ensyklopedia onkin varsinainen tietopankki kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet ruuanlaitosta. Täytyy myöntää, että tähän mennessä olen jo löytänyt hyviä ideoita joidenkin perinteisten ruoka-aineiden soveltamiseen modernilla tavalla!

Kun kokeilin ensimmäistä kertaa yhtä kirjan reseptiä, lopputulos ei kuitenkaan ollut häävi....Olin huomannut reseptin, joka kiinnosti minua erittäin paljon: pastaa kana-curry-omena-banaani –kastikkeen kera. Mietin, että minun olisi aivan pakko kokeilla reseptiä, jos ei muuten niin silkasta uteliaisuudesta. Täytyy myöntää, että lopputulos olisi ollut ihan ok ilman niitä banaaneja...Banaanisen kastikkeen takia koko ruuasta tuli eräänlainen makea pasta, joka maistui niin vahvasti banaanilta, että se peitti kaikki muut aromit alleen lähes kokonaan. Mitäpä siihen muuta sanomaan, kun että emme pitäneet reseptistä kovinkaan....Valokuva on nähtävissä alhaalla. Teen silloin tällöin currylla ja omenalla maustettua kanakastiketta, joka on todella erittäin hyvää, mutta tämä kokeilu ei kyllä onnistunut. Onko teillä sitä vastoin jotain kokemusta banaanin käytöstä eksoottisten ruokalajien valmistuksessa? Ehkäpä on olemassa muita banaaniruokareseptejä, joita kannattaa kokeilla? :)

En antanut tämän kokemuksen kuitenkaan erottaa minua uudesta ja hyödyllisestä ruokakirjastani! Olen jo valmistanut muita kirjasta ongittuja reseptejä, joista olemme pitäneet. Uskonkin (toivonkin) siis, että edellämainittu tapaus oli vain yksittäinen onnettomuus. Joka tapauksessa, mikäli teillä on joitain banaaniruokareseptejä, joita teidän mielestänne kannattaisi kokeilla, ilmoitelkaa siitä minulle! :D








Questo Natale mi è stata regalata la nuova Garzantina della Cucina (Garzanti Libri s.p.a., 2010). Che bel regalo! La Garzantina della Cucina, curata da Allan Bay, è una nuova aggiunta alla serie di enciclopedie Garzantine. Ci sono voci per tutto ciò che bisogna sapere della cucina, dagli ingredienti e dagli attrezzi alla storia della cucina e alle curiosità culinarie..... Inoltre, ci sono 2850 ricette che spaziano dalla tradizione italiana alle grandi ricette della cucina internazionale e ad alcuni piatti etnici che ormai sono diventati abituali (e non solo: addirittura ci ho trovato la ricetta per i “pannukakku”, un dolce tradizionale finlandese – eccezionale, che dire! :D…) La Garzantina è un un buon “database” per tutti quelli che s’interessano di cucina e devo ammettere che finora ci ho anche trovato delle buone idee per come utilizzare in chiave innovativa alcuni ingredienti tradizionali!

La prima volta che ho provato a cucinare qualcosa dal ricettario del libro, non mi è andata tanto bene, però….Avevo visto una ricetta che mi incuriosiva davvero molto – una pasta con la salsa di pollo, curry, mela e banana. Mi sono detta che avrei assolutamente dovuto provarla per curiosità se non per altro. Devo dire che il risultato sarebbe stato ok senza l’aggiunta di quelle banane….Con le banane nella salsa tutto il piatto è diventato una specie di pasta dolce dal sapore di banana che copriva quasi completamente tutti gli altri aromi. Che dire, non ci è piaciuta molto la ricetta…. La foto la potete vedere sopra. Preparo ogni tanto una salsa di pollo con curry e mela, che è davvero ottima, ma questa non era molto riuscita. Voi, invece, avete qualche esperienza nell’usare la banana nella preparazione dei piatti più esotici? Magari ci sono altre ricette con la banana che meritano di essere provate? :) 

Comunque, non ho lasciato che la mia prima esperienza mi facesse abbandonare questo utilissimo libro! Ho già preparato altre cose prese dal libro che ci sono piaciute. Quindi, credo (e spero) che il caso sopra descritto sia solo una sfortuna singolare. Intanto, se avete delle ricette con la banana che credete meritino di essere scoperte, fatemi sapere! :D

12 kommenttia:

tiziana kirjoitti...

Cara terhi non sapevo che esistesse una Garzantina anche per la cucina.
Quando ti va aspetto una tua ricetta con verdure e pesce . Ciao cara

Italiansalaatti kirjoitti...

In arrivo una ricetta con verdura e pesce, allora :D Non so quando riuscirò a postarla, ma tieniti aggiornata! :)

-SL kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, olen juuri nyt tykästynyt curryyn! :) vanhasta blogistani löytyy banaankikakun ohje jos sellainen kiinnostaisi: http://coloredelmare.blogspot.com/search/label/ruoka

Dana kirjoitti...

Ho le garzantine di storia e di filosofia ma questa della cucina per me è una novità! Grazie dell'informazione!
Sai che conosco bene la ventricina? Sono abruzzese ed è un prodotto del mio paese, buonissima!

Italiansalaatti kirjoitti...

-SL: Minäkin pidän paljon curryresepteistä! Banaanijälkiruuista pidän myös kovasti, mutta en ollut ikinä kokeillut banaania ruuanlaitossa (esim. kastikkeen tai padan raaka-aineena). Niinpä tuo resepti herätti uteliaisuuteni - mutta kuten sanoin, ainakaan tämä kokeilu ei onnistunut. Joten taidan jatkaa banaanikakkulinjalla minäkin :D

Dana: La Garzantina per la cucina è uscita proprio alla fine dell'anno scorso, quindi è nuovissima. Io l'ho trovata molto utile!! (a parte la ricetta con la banana di cui sopra...)
Infatti, ho letto sul tuo blog che vieni dall'Abruzzo! Quale paese, ti posso chiedere? Proprio quello della ventricina? :D (che io adoro, tra l'altro....)

Johanna kirjoitti...

Minä olen niin hassu, että vierastan banaania oikeastaan kaikessa muussa paitsi hedelmäsalaatissa, banana splitissä ja banaanikakussa. Olen kokeillut joskus banaania sisältäviä reseptejä, mutta minun suuhuni ne eivät vain sovi. Tai siis sopivat, mutta eivät maistu mieleiseltä. Jätänkin nykyisin banaanin suosiolla pois.

Kirjasi vaikuttaa aarteelta!

Italiansalaatti kirjoitti...

Johanna: Minä olen aina pitänyt banaanista hedelmäsalaatissa, jälkiruuissa, banaanikakussa ja -jäätelössä. En ollut ikinä kokeillut lisätä banaania ruokaan, siksipä tämä resepti kiehtoikin. Voihan tosiaan olla, että vika oli minussa (ja miehessäni), eli että resepti ei vain sopinut meidän suuhumme/makuumme. Joten ellei esiin tule muiden kovasti suosittelemia ja kokeilemia reseptejä, jätän minäkin tästä lähtien banaanin suosiolla pois.
Kirja on kyllä hyödyllinen, en tiedä, onko Garzantineja käännetty muille kielille. Pidän siitä, että reseptejä löytää raaka-aineenkin perusteella tyyliin "jääkaapissa on kilo parsakaalia/kalkkunaa/persikoita, mitähän uutta siitä voisi keksiä..." :)

lucy kirjoitti...

no mi spiace non ti posso assolutamente aiutare non conosco ricette con le banane, ma adesso mi hai messo curiosità!

Italiansalaatti kirjoitti...

Lucy: Anch'io sono rimasta molto incuriosita da questa ricetta con la banana. Ho sempre mangiato torte con la banana, banana split e altri dolci con la banana, ma non mi era mai passata per la mente di aggiungerla nel cibo. Quindi, ho deciso di provare la ricetta, anche se alla fine non ci è molto piaciuta....Perció chiedevo se qualcuno avesse avuto un'esperienza positiva con la banana, magari qualche piatto esotico che hanno trovato buono?... Altrimenti non credo che ci riproverò...Buona giornata! :)

tiziana kirjoitti...

Cara ti invio nuovo messaggio per dirti che sono sempre io Tiziana ho solo cambiato il mio avatar. Ho deciso di mettere in mostra un piccolo frammento di me. Ciao cara next

Gio kirjoitti...

io avevo dei dubbi, ma provo a comprarla e poi ti dico
buon we!

Italiansalaatti kirjoitti...

Tiziana: Bello vederti in faccia! :) Buona domenica e a presto! :)

Gio: Io l'ho trovata utile, anche se con la prima ricetta non è andata molto bene....Ma continuerò a provare altre ricette. In ogni caso, come enciclopedia funziona benissimo e mi piace il fatto che puoi trovare delle ricette a base dell'ingrediente. Tipo "ho un chilo di broccoli/tacchino/etc. nel frigo, che cosa ne potrei preparare che non ho già provato?.." Buona domenica! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...