25.3.2011

Suolaiset muffinit - Muffin salati

                                             LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!
Mietin tässä yhtenä päivänä, että mitä olisin voinut valmistaa jääkaapin pohjalta löytyneistä aineksista...Sitten mieleeni juolahti herkullinen resepti, jonka olin nähnyt jokin aikaa sitten Rebeccan blogissa Nontolleroillattosio! Hänen esittelemänsä resepti-idea suolaisista muffineista tuntui varsin houkuttelevalta, ja niinpä minä sitten, sinä kauniin aurinkoisena päivänä, päätin valmistaa oman versioni kyseisistä muffineista. Käytin täytteeseen sipulia, savustettuja pekonkuutioita ja suikaleiksi leikattuja grillattuja paprikoita, jotka olivat jääneet yli edelliseltä päivältä. On ehkä tarpeetonta lisätä, että muffini olivat suorastaan suussasulavia!! :D Tästä reseptistä sain aikaan 8 muffinia.

AINEKSET:
- 180 g leipomiseen sopivia jauhoja
- 2 kananmunaa
- 12 rkl soijamaitoa
- puolikas annospussillinen leivinjauhetta
- iso kourallinen raastettua provolonejuustoa
- 8 rkl oliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
- seesaminsiemeniä
- n. 125 g savustettuja pekonikuutioita (yksi rasiallinen)
- yksi sipuli
- n. 100 g grillattuja paprikoita, joista on kypsentämisen jälkeen poistettu kuori ja jotka on sitten leikattu suikaleiksi.

Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja paista sipuli pekonikuutioiden kera paistinpannulla. Älä lisää rasvaa, pekonin rasva riittää sellaisenaan. Mikäli tuntuu siltä, että sipuli ja pekoni ovat vaarassa palaa, lisää pannulle hieman vettä. Riko sitten munat ja sekoita ne yhteen suolan, maidon ja öljyn kanssa. Lisää jauhot, raastettu juusto sekä grillattu ja suikaloitu paprika. Kaada seokseen myös kypsät sipulit ja pekonikuutiot. Sekoita. Lisää leivinjauhe ja sekoita huolella. Jaa taikina sitten muffinmuotteihin ja ripottele jokaisen muffinin päälle seesaminsiemeniä. Paista muffineja uunissa n. 200 asteessa suunnilleen 20 minuutin ajan tai kunnes niistä tulee kauniin kullankeltaisia. Syö muffinit vielä lämpiminä - silloin ne ovat erityisen hyviä! :D
 



Un giorno pensavo a cos’avrei potuto fare con gli ingredienti che mi erano rimasti in fondo al frigorifero…. Poi ho pensato ad una ricetta deliziosa che qualche tempo fa avevo visto sul blog di Rebecca, Nontolleroillattosio! La sua idea dei muffin salati mi sembrava alquanto sfiziosa, e così, un bel giorno assolato ho deciso di preparare una mia versione di questi muffin, usando come ripieno cipolla, cubetti di pancetta affumicata e listarelle di peperone alla griglia, che mi erano avanzati dal giorno prima. E che ve lo dico a fare-  i muffin erano buonissimi!!  :D Da questa ricetta sono usciti 8 muffin.

INGREDIENTI:
- 180 g farina 00
- 2 uova
- 12 cucchiai di latte di soia
- mezza bustina di lievito
- un pugno di provolone grattugiato
- 8 cucchiai di olio d’oliva
- sale q.b.
- semi di sesamo
- pancetta affumicata circa 125 g (una confezione)
- una cipolla
- 100 g di peperone arrosto tagliato a listarelle.

Tagliate a fette sottili la cipolla e soffriggete la cipolla ed i cubetti di pancetta su una padella. Non aggiungete l’olio o altri grassi, basta quello che esce dalla pancetta. Se sembra che la cipolla e la pancetta comincino a bruciacchiare, potete aggiungere un poco d’acqua. Sbattete poi le uova con il sale, il latte e l’olio. Aggiungete la farina, il formaggio grattugiato, il peperone arrosto tagliato a listarelle. Versate nell’impasto anche la cipolla e la pancetta cotte. Girate bene. Aggiungete poi il lievito e mischiate bene. Versate poi l’impasto negli stampini per i muffin e spolverate la superficie con dei semi di sesamo. Cuocete i muffin in forno a circa 200 gradi per circa 20 minuti o fino a quando i muffin non saranno diventati belli dorati sopra. Mangiateli ancora un po’ caldi – buonissimi!! :D

16 kommenttia:

I VIAGGI DEL GOLOSO kirjoitti...

Sono bellissi e golosissimi ...
Un bacione dai viaggiatori golosi ...

Rebecca kirjoitti...

che belli che ti son venuti!! sono molto felice che ti siano piaciuti carissima!!
una bacione e buon fine settimana!
:D

Tupu kirjoitti...

Herkullista kertakaikkiaan.

Rebecca kirjoitti...

hihihi ci siamo scritte nello stesso momento!!!:D

Debora kirjoitti...

adoro i muffin dolci o salati che siano!!! questi sono anche belli e riempiono gli occhi! brava e buon week end!!

tiziana kirjoitti...

Mamma mia cara Terhi i muffin dolci li lascio volentieri per questi salati. Che farcitura coi fiocchi.
E' sempre un piacere venirti a trovare.

Italiansalaatti kirjoitti...

I Viaggi: Grazie mille! :) Buon weekend, un bacione!

Rebecca: Ci siamo scritte proprio nello stesso momento!! :) I tuoi muffin erano buonissimi!! :D Un bacione, buon weekend!

Tupu: Kiitos paljon!! Resepti-ideasta on kiittäminen Rebeccaa, idea toimi kertakaikkiaan hienosti! :) Kivaa viikonloppua! :)

Debora: Grazie mille! :) Anch'io vado matta per i muffin... :D E questi muffin salati erano una buona invenzione!! :)

Tiziana: Tante grazie cara!! :D L'idea di Rebecca era proprio buona, mi è piaciuta molto! Sono contenta che ti trovi bene qua... :D Un bacione, buon weekend!

Gio kirjoitti...

belli saporiti questi muffin! :D
golosi!
buon we!

Johanna kirjoitti...

Näitäpä voisinkin leipoa lapsille kouluun evääksi! Kuulostavat juuri oivallisilta myös siihen tarkoitukseen. Minulla on ikuisuusongelmana tämä kysymys, että mitä pakata välipalaksi ja lounaaksi. Taitaa tenavilta pursuta jo voileivät korvista...

Italiansalaatti kirjoitti...

Gio: Mille grazie! :D Buona domenica! (anche se ormai siamo agli sgoccioli...) A presto!

Johanna: Joo, nämä ovat tosi käteviä eväitä! Olen itsekin tehnyt jotain muunnoksia näistä retkille ja matkalle reppuun - kätevää kuljettaa, maistuvaista, eikä likaa niin paljon kuin voileivät! :)

''Cucina di Barbara'' kirjoitti...

Ciao Carissima!
Io i muffin salati non li ho mai assaggiati...mi sa che devo provarci!
Credo che per un aperitivo con amici siano l'ideale.
Ti auguro una splendida giornata, barbara

/Alessandro kirjoitti...

Kiitos Terhi, anche qua' dall'altra parte del Baltico la primavera sembra non volere proprio arrivare. Nevicava oggi!
Lo sai che volevo proprio provare il petto d'anatra alle ciliegie? non sono riuscito a trovarle pero'. Appena arrivano ci provo!

Ciao!

Glu.fri cosas varias sin gluten kirjoitti...

Mi hai incuriosito tantissimo..devono essere squisiti !! Baci

Anonyymi kirjoitti...

Olen etsinyt ja etsinyt hyvää suolaisten muffinssien ohjetta, tuloksetta. Näitä kokeilen ehdottomasti (vegenä tietty:). Mites tuo leivinjauhe, paljonko on puolikas annospussillinen? Meillä ei ole täällä annospusseja:). Siis ihan noin riittää, eli montako teelusikallista? :)

Kirsikka kirjoitti...

No voi ei, unohtui nimi tuosta edellisestä kommentistani. Siis minä täällä, Kirsikka, heh:). Eli sitä leivinjauheen määrää...:)

Italiansalaatti kirjoitti...

Heipsan Kirsikka! :) Hyvä huomio tuo annospussi! Olen niin tottunut ottamaan pussin tai puolikkaan, etten edes laskenut lusikallisia. Olen tällä hetkellä Suomessa, mutta näppituntumalla voisin sanoa, että puolikas pussillinen olisi noin 3 varsin täyttä teelusikallista. Mutta varmuuden vuoksi voisin vielä tarkistaa, kun palaan ensi viikolla Italiaan... Ettei muffineista tulisi liian lässähtäneitä tai superpaisuneita.... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...