12.6.2011

Yrttisalaatti - Insalata agli odori

LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!
Tänään avasimme virallisesti kesäkauden ja vietimme ensimmäisen päivän merenrannassa! Kun ilma alkaa lämmetä, minun alkaa tehdä mieli kevyttä ruokaa, kuten salaatteja, tuoreita vihanneksia jne. Uskon, että tulen valmistamaan tätä yrttisalaattia usein kesän aikana. Keksin tämän salaatin eräänä päivänä, kun mieleni teki kovasti herneillä ja rapeilla pekoniviipaleilla höystettyä vihersalaattia. Koska yritän syödä kevyemmin, kaapista ei - kuten yleensäkään - löytynyt pekonia vaan jotain paljon terveellisempää: iso palanen paahdettua kalkkunanrintaa! Paahdettua, isoina palasina myytävää kalkkunanrintaa löytyy Italiassa suurimmista supermarketeista. Pakkaukset muistuttavat hieman palasina myytävää keittokinkkua. Kalkkunanrinnan voi leikata ohuiksi suikaleiksi ja paahtaa kovalla lämmöllä sekä maustaa reilusti yrttisuolalla. Lopputuloksena on yllättävän paljon rapeaa pekonia muistuttava lisuke. Mikäli haluatte käyttää kalkkunansuikaleita salaattiin, ne ovat lisäkkeenä huomattavasti pekonia terveellisempi vaihtoehto. Herneet, ”valepekoni” ja tuoreet yrtit antavat salaatille ihanan maun, ja minun tekisikin aina mieli syödä koko kulho tyhjäksi, kun kerran aloitan sitä maistelemaan. Salaattiin voi käyttää monenlaisia salaattilajikkeita – mitä jääkaapista löytyy. Tämä resepti on maukas ja kevyt sekä erittäin nopea valmistaa, joten se käy loistavasti pikaisesta lounaasta tai illallisesta! 

AINEKSET:
- ohuiksi tikuiksi leikattua porkkanaa
- rucola-salaattia
-sekoitus erilaisia salaattilajikkeita, esim. punasikuria, kähäräendiiviä (friseesalaattia), roomansalaattia (sidesalaattia), lollo rossoa tms.
- tuoreita pinaatinlehtiä
- tuoretta timjamia, meiramia ja basilikaa
- tuoreita tai pakastettuja herneitä
- palanen paahdettua kalkkunanrintaa
- balsamiviinietikkaa
- yrttisuolaa
- öljyä
- chilipippuria.

Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Leikkaa myös kalkkunanrinta samantyyppisiksi mutta hieman suuremmiksi suikaleiksi. Paahda kalkkunasuikaleita kovalla lämmöllä, kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Mausta runsaalla yrttisuolalla. Ota kalkkunasuikaleet pois pannulta ja laita jäähtymään. Pese pannu ja ota esiin herneet. Kaada herneet puhdistetulle pannulle. Lisää pannulle myös vettä, hieman kuivattua chilipippuria ja yrttisuolaa. Kun vesi on haihtunut ja herneet ovat pehmenneet, voit ottaa paistinpannun pois liedeltä. Älä anna herneiden kuitenkaan muussaantua. Anna jäähtyä hetken ja ota sitten esiin iso tarjoilukulho. Kaada siihen kaikki salaatit ja porkkanatikut. Kaada mukaan myös kalkkunasuikaleet ja herneet. Lisää salaattiin tuoreet yrtit ja mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla ja yrttisuolalla. Tarjoile. 




Oggi abbiamo ufficialmente aperto la stagione estiva e trascorso la prima domenica al mare! Quando comincia a fare caldo, mi viene spesso voglia di cibi più leggeri, insalate, verdura etc. Ecco un’insalata che credo preparerò spesso quest’estate. L’ho inventata un giorno quando avevo tanta voglia di un’insalata fatta con i piselli e strisce di bacon croccanti… Ovviamente, visto che cerco di mangiare più leggero, nella dispensa non c’era del bacon, ma qualcosa di molto più salutare: un trancio di petto di tacchino arrosto. Il trancio di petto di tacchino arrosto si può trovare nei supermercati ben forniti, e assomiglia un po’ a un trancio di prosciutto cotto. Lo potete tagliare a strisce sottili e arrostire a fuoco alto e condire con del sale alle erbe. Il risultato finale assomiglia in maniera sorprendente al bacon croccante. Se ne volete aggiungere ad un’insalata, queste strisce di petto di tacchino croccanti sono però molto più salutari del bacon… I piselli, “il bacon finto” e gli odori freschi danno all’insalata un gusto irresistibile: infatti, ogni volta che assaggio quest’insalata poi mi viene voglia di finire l’intero recipiente… Potete metterci dentro diversi tipi di insalata verde – tutto quello che trovate nel frigo. Questa ricetta è leggera e gustosa, oltre che un’ottima opzione per un pranzo o cena veloce!

INGREDIENTI:
- carote tagliate alla julienne
- rucola
- una miscela di diversi tipi di insalata, ad esempio radicchio, pan di zucchero, scarola e riccio
- foglie di spinaci freschi
- timo, maggiorana e basilico freschi
- piselli freschi o surgelati
- un trancio di petto di tacchino arrosto
- aceto balsamico
- sale alle erbe
- olio d’oliva
- peperoncino.

Tagliate le carote alla julienne. Tagliate anche il petto di tacchino a strisce simili, ma un poco più grandi. Arrostite le strisce di tacchino a fuoco altissimo finché non sono diventate croccanti. Condite con abbondante sale alle erbe. Togliete le strisce di petto di tacchino dalla padella e mettetele da parte a raffreddare. Lavate un attimo la padella, prendete dei piselli e versateli dentro la stessa padella. Aggiungete anche dell’acqua, un poco di peperoncino secco e sale alle erbe. Una volta che l’acqua è evaporata e i piselli sono diventati morbidi, potete togliere la padella dal fuoco. Non lasciate, però, che i piselli si spappolino. Lasciate a raffreddare per un poco e preparate poi un grande recipiente. Versate dentro tutta l’insalata e le carote. Mettete dentro anche le strisce di tacchino e i piselli. Condite con le erbe fresche, l’olio d’oliva, l’aceto balsamico e il sale alle erbe. Servite subito.

4 kommenttia:

Katiskatar kirjoitti...

Itsekin sitä kaipailee tuoretta syötävää näin kesäisin, varsinkin helteillä. Yleensä tulee vaan aina tehtyä niitä samoja tuttuja turvallisia versioita, eikä ikinä kokeilla mitään uutta. Pistänpä tämän muistiin, jospa joskus testaisin. Vaikuttaa ihanalta :)

Rebecca kirjoitti...

buona, buona, buona, buonissima!!!!:D

Gio kirjoitti...

bella insalata estiva!
...ma qui oggi piove a dirotto sigh!

Italiansalaatti kirjoitti...

Katiskatar: Kiitos! :) On totta, kuumalla ei tee mieli raskaita ruokia, ja meillä kotona tulee syötyä todella paljon erilaisia salaatteja! Hyvää viikonloppua!

Rebecca: Mille grazie!!! :D

Gio: Ti ringrazio! Spero che per il weekend il tempo sia migliorato! Qua, almeno oggi, c´è il sole!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...