3.11.2011

Kirjamessut - Fiera dei libri a Helsinki

Viime viikonlopulla Helsingissä pidettiin Kirjamessut, Viini- ja ruokamessut sekä Musiikkimessut. Vietin viikonlopun kuunnellen kirjailijahaastatteluja, katsellen herkullisia ruokia kokkaavia keittiömestareita, kuunnellen hyvää musiikkia ja ostaen suuren määrän kirjoja, jotka eivät ikinä tule mahtumaan matkalaukkuuni… :) Helsingin kirjamessut ovat loistava tilaisuus, jossa voi löytää harvinaisia kirjoja, käydä katsomassa uusia kirjamaailman lahjakkuuksia, ostaa halvalla hyviä kirjoja ja kuunnella mielenkiintoisia esityksiä ja haastatteluja. Messukeskuksessa järjestettiin samanaikaisesti myös Viini- ja ruokamessut ja Musiikkimessut – kävijöillä oli mahdollisuus maistella eri puolilta maailmaa peräisin olevia herkkuja ja hienoja viinejä sekä löytää CD- ja äänilevyjä, jotka aikaisemmin tuntuivat mahdottomilta löytää. Messuilla olivat hyvin esillä myös italialaiset tuotteet ja italialainen keittiödesign. Onnistuin parin esitelmän ja haastattelun välissä maistelemaan esimerkiksi Petris chocolate roomin käsin tehtyjä suklaamakeisia. Ihania suklaakonvehteja ja paljon täysin laktoosittomia makuja! Tämän lisäksi mieleen jäi eräs englantilainen CherryTreen tuote, joka onnistui valloittamaan sydämeni (makuhermoni): Pineapple & Coconut Liquer Curd. Se muistuttaa perinteistä lemon curdia, mutta onkin tehty ananaksesta ja kookoslikööristä – ihanan makuista, eipä siihen muuta voi sanoa! Mitä kirjapuoleen tulee, kävin kuuntelemassa Stig Larssenin leskelle tehtyä haastattelua (Eva Gabrielsson, hänen miehensä kirjoitti Millennium-trilogian), näin Don Rosan (Disneyn ja Aku Ankan sarjakuvapiirtäjä), kuuntelin Lorna Byrneä (”Enkeleitä hiuksissani” kirjoittaja) ja seurasin monille suomalaisille kirjailijoille tehtyjä haastatteluja. 

Lauantai-iltana minä ja ystäväni päätimme hemmotella itseämme: menimme syömään helsinkiläiseen AITO-ravintolaan. Täytyy sanoa, että lähdin ravintolasta ulos ERITTÄIN tyytyväisenä – mikäli satutte tännepäin maailmaa/Helsinkiä, käykää ihmeessä syömässä tässä pienessä ravintolassa, jossa tarjoillaan herkullisia, paikallisista ja sesonkiraaka-aineista valmistettuja ruokia. Söin – muun muassa – katajanmarjakastikkeella valeltua hirvipaistia, joka tarjoiltiin palsternakkavaahdon ja pekonisiivuihin kiedottujen perunoiden kera. Kokki oli onnistunut löytämään ja muodostamaan täydellisiä makuyhdistelmiä luoden yllättävän ja makuhermoja kutkuttavan menyyn. Illan upeaksi lopuksi söin jopa kaksi eri jälkiruokaa… :D Kuuman karamellikastikkeen kanssa tarjoiltu karpalojäädyke oli täydellinen loppuhuipennus ikimuistoisen illallisen päätteeksi! :)


Nello scorso weekend si è tenuta a Helsinki una gigantesca fiera dei libri, del cibo e della musica. Ho trascorso il mio weekend ascoltando delle interviste fatte agli scrittori, seguendo famosi chef cucinare ricette prelibate, ascoltando della buona musica e comprando un sacco di libri che non mi entreranno mai nella valigia… :) La fiera del libro a Helsinki è un’occasione per trovare libri introvabili, scoprire nuovi talenti del mondo della scrittura, fare acquisti a buon prezzo e ascoltare delle presentazioni e interviste molto interessanti. Nello stesso complesso si tiene anche la fiera del vino e del cibo e la fiera della musica – puoi trovare delle prelibatezze provenienti da tutte le parti del mondo, assaggiare vini pregiati e trovare un CD che pensavi ormai introvabile. Molto presenti erano anche i prodotti italiani e il design culinario italiano. Io, tra una presentazione e l’altra, sono riuscita ad assaggiare ad esempio i cioccolatini fatti a mano del Petrischocolate room. Praline deliziose e anche senza lattosio! Inoltre, un prodotto inglese di Cherry Tree mi ha conquistato subito: Pineapple & Coconut Liquer Curd. Assomiglia al lemon curd tradizionale, ma è fatto con ananas e cocco – squisito, che dire! Per quanto riguarda la parte dei libri, ho seguito l’intervista alla vedova di Stig Larssen (Eva Gabrielsson, il marito era l’autore della trilogia Millennium), visto Don Rosa (fumettista di Disney, disegnatore di Paperino), sentito Lorna Byrne (l’autore di “Un Angelo tra i Capelli”) e seguito numerose interviste aglii scrittori finlandesi.

Sabato sera io e i miei amici abbiamo deciso di trattarci bene: siamo andati a mangiare in un ristorante di Helsinki, Ravintola AITO (Ristorante “GENUINO”). Devo dire che sono uscita mooolto contenta – se capitate da queste parti del mondo, vi consiglio di fermarvi a mangiare in questo ristorante piccolo, che serve piatti squisiti preparati con ingredienti locali e di stagione. Io ho mangiato – tra l’altro - un arrosto di alce con una salsa alle bacche di ginepro, mousse di pastinaca e patate avvolte in sottile strisce di pancetta. Sono riusciti a trovare delle perfette combinazioni di gusti creando un menù sorprendente e sfizioso. Per finire in bellezza, ho preso addirittura due dolci… :D  Il semifreddo al mirtillo palustre servito con una salsa calda di caramello era il finale perfetto per una cena memorabile! :)

















7 kommenttia:

tiziana kirjoitti...

Bellissimo pezzo Terhi. Se dovessi passare da quelle parti proverò sicuramente il tuo consiglio. Grazie

eyra kirjoitti...

Ciao!!! La scorsa estate sono stata a Helsinki e sono rimasta incantata!! Il tuo blog mi ispira molto, ti seguo!! Buona giornata

ila kirjoitti...

Ciao...che bellissimo viaggio culturale/culinario...proprio quelli che piacciono tanto a me!
Il dessert alla fine rende tutto più dolce...anche una fredda giornatina ad Helsinki!
ciao ciao

Yaelian kirjoitti...

Olisi ollut kiva käydä noilla messuilla;etenkin kun siellä vielä oli pari tuttuakin liikkeellä. Kiva idea yhdistää nuo erilaiset teemat messualueelle.Ananas-kookos curd kuulostaa ihanalta,mistäköhän sitä saisi..
Minä taas olin samoihin aikoihin täällä viinimessuilla;D

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Tässä nyt meni kieli taas ihan sijoiltaan näitä kuvia katsellessa...

Olisi ollut kiva osallistua messuille. Varmasti erinomaisen mukava tunnelma. Kiva, kun Sinä pääsit.

Hirame kirjoitti...

Hei! Olen haastanut sinut mukaan Uuden Mustan Paluu juureksiin -tempauksen viimeiseen koitokseen. Olisi hauska nähdä, mitä nauriista kehitellään Italiassa!

Italiansalaatti kirjoitti...

Tiziana: Grazie! Sarebbe bello se un giorno potessi andare a fare un giro in Scandinavia :) Buona domenica!

Eyra: Che coincidenza! :) Grazie per i complimenti e benvenuta!! :D

Ila: Ti ringrazio! :) Io sono una golosa, quindi un bel dolce ci sta sempre! Soprattutto in una fredda giornata a Helsinki! :D

Yaelian: Messuilla oli kyllä tosi kivaa! Toi curd oli aivan jumalaista, minäkin haluaisin tietää, voiko sitä ostaa jostain...Rouva, joka myi tuotteen minulle, sanoi, että he kiertävät erilaisia messuja. Ehkä joskus tuohon linkkiin, jonka laitoin, tulee mahdollisuus tilata myös tätä makua Internetin kautta... :D

Johanna: Minulla meni kieli sijoiltaan syödessä :) Messut on kyllä kiva tapahtuma, mukava tunnelma ja paljon mielenkiintoista nähtävää. Toivottavasti satut joskus Suomeen samaan aikaan! :)

Hirame: Kiitos paljon haasteesta! :) Olisi tosiaan hauska nähdä, mitä nauriista voi tehdä täällä - en ole ikinä nimittäin nähnyt naurista myynnissä meidän alueellaamme. Täällä käytetään erään toisen naurislajikkeen latvoja moneen ruokaan, mutta suomalaisten tuntemaa naurisjuuresta ei, ja voi olla, ettei sitä saa mistään...Pitää tarkastaa. Mutta hyväksyttäisiinköhän kilpailuun mukaan toisen naurislajikkeen latvat? :) Mukavaa sunnuntaita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...