27.4.2011

Gorgeous Blogger Award

                                                        LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!
Sain jokin aikaa sitten Annalta ihanan tunnustuksen, josta kiitän edelleen kauniisti! En ehtinyt vastata aikaisemmin, koska perheessä on ollut surullisen kiireinen pääsiäinen. Tässä kuitenkin vastaus viiteen kysymykseen, jotka tulevat tunnustuksen mukana! Minun kuuluisi nyt laittaa tunnustus eteenpäin viidelle muulle blogille, mutta koska en enää osaa valita niin monen ihanan blogin seasta vain muutamaa, kehoitan kaikkia halukkaita poimimaan tunnustuksen sivultani ja välittämään sen eteenpäin sekä vastaamaan seuraavaan viiteen kysymykseen! :D

Kysymykset kuuluvat näin: 

        1. Koska aloitit blogin? Aloitin blogini heinäkuussa 2010, joten tänä vuonna tulee ensimmäinen kiva blogvuosi täyteen! 

        2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee? Kirjoitan ruuasta, ruokakulttuurista, syömisestä jne. Reseptit tulevat pääasiassa italialaisesta ja suomalaisesta keittiöstä sekä hieman aasialaisvivahteisesta fuusiokeittiöstä.V älillä mukaan tulee laitettua joku matkareportaasi, arvostelu tai ravintolakuvia ruokapaikoista, joista olen erityisesti pitänyt.

        3. Mikä seikka tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden? Noh, olen Italiassa asuva suomalainen ja kirjoitan sekä täkäläisestä että muunmaalaisesta ruuasta ja ruokakulttuurista. En ole törmännyt vielä hirveän moneen Etelä-Euroopassa asuvaan suomalaiseen, joka kirjoittaa ruuasta, yleensä aiheet ovat muita. Ja tietysti värikkyys: blogini on kirkkaan värinen! :D Olen herkkusuu skandinaavi, joka sattui muuttamaan maahan, joka on todellinen kulinaristin ruokaparatiisi! :)

        4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? Olimme viime kesänä kutsuneet ystäviämme syömään, ja eräs italialainen ystäväni kysyi, miksi en avaisi omaa ruokablogiani. Minulta kysytään usein reseptejä ja valmistan hyvin mielelläni ruokaa muille. Ensin en antanut ystäväni ehdotukselle juurikaan painoarvoa, mutta sitten ajattelin, että blogi olisi oiva tapa varastoida yhteen paikkaan kaikki kokkaamani reseptit ja jakaa niitä myös muiden kesken!

        5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi? Haluaisin olla ammattimainen valokuvaaja, jolla on parhaat laitteet käytössään, mutta koska elämässä ei voi saada kaikkea.... :)



 
Qualche tempo fa ho ricevuto un bellissimo premio da Anna, per cui la ringrazio ancora con tutto il mio cuore! Purtroppo non ho avuto tempo per rispondere prima, perché abbiamo avuto una Pasqua tristemente indaffarata in famiglia. Ecco, allora, la risposta alle cinque domande, che vengono insieme al premio! Ora mi toccherebbe scegliere altri cinque blog a cui inoltrare il premio, ma visto che non voglio più scegliere solo un paio tra  i tantissimi blog belli che mi piacciono, sollecito tutti i volenterosi affinché loro riprendano il premio dal mio sito, lo inoltrino agli altri e rispondano alle prossime cinque domande! :D

Ecco le domande:

1.      Quando hai cominciato il tuo blog? Ho aperto il mio blog a luglio 2010, quindi quest’anno festeggerò il mio primo bellissimo anno da blogger!

2.      Di cosa scrivi nel tuo blog, che cosa tratta? Scrivo sul cibo, sulla cultura culinaria, sul buon mangiare etc. La ricette vengono per lo più dalla cucina italiana e finlandese o dalla cucina fusion dai tocchi asiatici. Ogni tanto inserisco anche qualche report di viaggio, una recensione o qualche foto dai ristoranti che mi sono piaciuti.

3.      In che senso il tuo blog è diverso da tutti di altri? Insomma, sono una finlandese che vive in Italia e scrivo di cibo e di cultura culinaria sia di questo Paese sia di altre parti. Non ho ancora incontrato molti finlandesi residenti nel Sud Europa, che scrivono di cibo – in genere gli argomenti sono altri. E poi ci sono i colori: il mio blog è pieno di colori sgargianti! :D Sono una scandinava golosa che è capitata nel Paese paradiso della buona cucina! :)
 
4.      Cosa ti ha fatto cominciare a scrivere un blog? L’estate scorsa abbiamo invitato un paio di amici per un pranzo e una mia amica italiana mi ha suggerito di aprire un blog tutto mio. Spesso la gente mi chiede delle ricette e io, poi, adoro cucinare per gli altri. All’inizio non ho dato molto peso al suggerimento della mia amica, ma alla fine ho pensato che questo sarebbe stato un ottimo modo per archiviare nello stesso posto tutte le ricette che cucino e per condividerle con gli altri!

5.      Cosa vorresti cambiare nel tuo blog? Vorrei essere una fotografa professionale, con l’attrezzatura migliore a disposizione, ma non si può avere tutto nella vita… :)


 

23.4.2011

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ - BUONA PASQUA

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille oikein rauhaisaa ja makoisaa pääsiäistä!! :D
Con queste fotografie auguro a tutti una Pasqua serena e golosa!! :D






Pitkäperjantain päivälliseltä
Dal pranzo di Venerdí Santo








 Pitkäperjantain päivällinen
Pranzo di Venerdì Santo




  Hieman ennen pääsiäistä kävin syömässä Ravintola Helkan Haudutettua karitsanniskaa viskikastikkeessa rosmariiniperunoiden kera- oikein hyvää! 
  Poco prima di Pasqua ho mangiato (presso la Ristorante Helka a Helsinki) la carne di agnello stufata nella salsa di whisky con le patate al rosmarino - molto buona! 







17.4.2011

Appelsiinikana - Pollo alle arance

                                                          LA VERSIONE IN LINGUA ITALIANA DOPO LA FOTO!
Tämä resepti on ihanan keväinen ja mielestäni myös pääsiäseen sopiva. Ehkä se johtuu ruokaan käytetyistä appelsiineista ja niiden antamasta kauniin keltaisesta väristä, mutta minusta tämä resepti tuntuu juuri sopivalta tähän kevätkauteen! Idean sain tädiltäni, joka tekee appelsiinilla maustettua kanakastiketta. Halusin kerran kokeilla sitä, ja vaikka en tiedäkään, muistuttaako reseptini ollenkaan alkuperäistä, olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että lopputulos oli herkullinen ja miellyttävän raikas! Valmistamiseen ei mene liikaa aikaa – resepti on suorastaan naurettavan helppo valmistaa - mutta yhtä kaikki tämä ruoka sopii mielestäni myös tarjottavaksi vieraille, koska appelsiini antaa reseptiin oman yllätysmomenttinsa! Lisäsin kastikkeeseen myös ripauksen lipstikkaa, jota Suomesta on helppo löytää. Italiassa minulla on ollut vaikeuksia löytää lipstikkaa, joten siellä mausteen voi yksinkertaisesti jättää pois, vaikka yrtti antaakin oman lisäsäväyksensä kastikkeen makuun. Lipstikka on isokoinen yrttikasvi, jota antiikin Roomassa käytettiin usein, ja joka siis kasvoi muinaisajan Roomassa. Nyky-Italiassa sitä ei enää kuitenkaan enää juurikaan tunneta. Sen sijaan yrtin käyttö on siirtynyt Pohjois-Eurooppaan. Appelsiinikanan voi tarjoilla esimerkiksi basmatiriisin kera.

AINEKSET:
- 750 grammaa jo puhdistettua kananrintafileetä
- 2 isoa appelsiiniä
- 1 iso sipuli
- 2-3 cm pala tuoretta inkiväärinjuurta
- 2 rkl akaasihunajaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 4 rkl soijakastiketta
- suolaa maun mukaan
- runsaasti tuoreltaan jauhettua mustapippuria
- 1 tl kuivattua lipstikkaa
 - 1,5 soijakermaa tai laktoositonta ruokakermaa.

Kuori appelsiinit ja poista jokaisesta appelsiininpalasta sen läpinäkyvä kuori. Laita kuoritut appelsiininpalat sivuun odottamaan. Paloittele kana suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Laita sipuli ruskistumaan pannulle öljytilkan kera. Kun sipulit ovat sopivasti pehmenneet, lisää pannulle kananpalat ja inkiväärinjuuri. Anna lihan ruskistua. Lisää pannulle sitten soijakastike, akaasiahunaja ja sitruunamehu. Sekoita huolellisesti ja lisää lopulta myös appelsiinit sekä teelusikallinen lipstikkaa. Jätä hautumaan kannen alle n. 15 minuutiksi. Kaada pataan vielä kerma ja sekoita. Lisää suolaa maun mukaan sekä runsaasti tuoreeltaan jauhettua mustapippuria. Anna hautua vielä hetki kannen alla ja maista sitten ruokaa. Voit vielä lisätä hieman hunajaa, soijakastiketta tai sitruunaa sen mukaan, haluatko kastikkeesta hieman makeamman tai suolaisen vai haluatko antaa ruualle enemmän sitrushedelmän jälkimakua. Nyt kastike on valmis. Muista ottaa inkivääripala pois padasta ennen tarjoilua!




Questa ricetta è bella primaverile e io la trovo adatta anche per la Pasqua. Sarà per le arance della ricetta e per il bel color giallo che danno al piatto, ma trovo la ricetta perfetta per questo periodo della primavera! L’idea mi è venuta da mia zia, che prepara una salsa di pollo alle arance. Una volta ho voluto provarla, e anche se non so se questa ricetta sia davvero simile all’originale, eravamo tutti d’accordo sul fatto che il risultato fosse delizioso e piacevolmente leggero! Per la preparazione non ci vuole troppo tempo-  anzi, la ricetta è incredibilmente facile da preparare - ma ciononostante credo che questo sia un piatto adatto ad essere servito anche agli ospiti, perché l’arancia rende la ricetta unica e sorprendente!  Ho aggiunto nella salsa anche un pizzico di ligustico (o levistico), che in Finlandia si trova facilmente. In Italia ho trovato difficile reperire il ligustico, quindi se preparate il piatto in Italia, potete semplicemente non metterlo nel piatto, anche se dà un tocco in più alla salsa. Ligustico è una grande pianta erbacea, che gli antichi romani utilizzavano frequentemente e che all’epoca quindi cresceva in Italia. Oggi giorno la pianta è sconosciuta per i più in Italia. Ora l’uso del ligustico, invece, è conosciuto in Nord-Europa. Il pollo alle arance può essere servito ad esempio con il riso basmati. 

INGREDIENTI:
- 750 di filetto di petto di pollo già pulito
- 2 arance grandi
- 1 cipolla grande
- 2-3 centimetri di radice di zenzero fresco
- 2 cucchiai di miele d’acacia
- 3 cucchiai di succo di limone
- 4 cucchiai di salsa di soia
- sale q.b.
- abbondante pepe nero appena macinato
- 1 cucchiaino di ligustico secco macinato
 - 1,5 dl di panna di soia o panna senza lattosio.

Togliete la buccia dalle arance e togliete anche la pellicina che avvolge ogni spicchio d’arancia. Mettete le arance poi da parte ad aspettare. Togliete il pollo a strisce. Pelate la cipolla e tagliatela a fette sottili. Mettete la cipolla a cuocere su una padella con un pochino d’olio. Una volta che la cipolla si è ammorbidita, aggiungete sulla padella anche il pollo e il pezzo di zenzero. Lasciate a cuocere finché il pollo non ha preso un po’ di colore. Aggiungete poi anche la salsa di soia, il miele e il succo di limone. Girate bene. Aggiungete alla fine l’arancia e il ligustico. Lasciate a cuocere sotto il coperchio per circa 15 minuti. Versate nella padella anche la panna e girate. Aggiungete sale quanto basta e abbondante pepe nero appena macinato. Lasciate a stufare sotto coperchio ancora un poco ed assaggiate poi la salsa. Potete aggiungere ancora un poco di miele, salsa di soia o limone se volete una salsa più dolce, più salata o con il retrogusto più forte di agrumi. La salsa è pronta. Ricordate di togliere il pezzo di zenzero dalla padella prima di servire!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...