19.5.2012

Kukkakaalicurry - Curry al cavolfiore


Hups! Aika lentää – huomasin, että edellisestä postauksestani on jo kulunut 5 viikkoa… Paljon työtä ja vähän vapaa-aikaa, mutta en ole siitä huolimatta lopettanut kokkailua! Olen sitä vastoin nautiskellut sesongin raaka-aineista ja hyödyntänyt ruoanlaitossa paljon parsaa, artisokkaa, kirsikoita ja mansikoita :D Olen myös kokkailut maukkaita intialaisia ruokia. Tämä postaus liittyykin intialaiseen keittiöön. Sain idean reseptiin eräästä loistavasta keittokirjasta, johon on kerätty 325 intialaista reseptiä, jotka kaikki ovat helposti toteutettavissa kotikeittiössä (”Suuri intialainen keittokirja”, Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2010). Perusraaka-aineita ei ole monta: sipuli, kukkakaali ja kuoritut punaiset linssit keitetään sekoituksessa kookosmaitoa ja soijakermaa. Tämä lisäksi tarvitaan erilaisia mausteita, jotka antavat ruoalle kerrassaan vastustamattoman herkullisen maun. Ruoka tuntuukin tukevalta kanapohjaiselta aterialta, vaikka todellisuudessa kyseessä on pelkistä kasviksista valmistettu kevyt kasvisruoka. Pidän ruoan vaaleankeltaisesta väristä, joka antaa tälle hauskalle ruoalle keväisen ilmeen. Maukasta syötävää ja miellyttävää katseltavaa! :) Mikäli saatte käsiinne tuoretta korianteria, kourallinen korianterihakkelusta valmiin ruoan päälle lisättynä olisi täydellinen piste i:n päälle! Hyvää viikonloppua!

P.S. Reseptin alapuolella on Punta Adercin (Vasto, CH) luonnonsuojelualueella otettuja kuvia. Kävimme siellä oikein mukavalla kävelyretkellä pari viikkoa sitten. Paikka on todella kaunis, ja keväisin kävijää hemmottelevat kukkien ja silmänkantamattomiin ulottuvien vihreiden nurmikenttien kirkkaat värit, jotka näyttävät upeilta kristallinkirkasta sinistä merta vasten...

AINEKSET
1 suuri sipuli
1 rkl maissijauhoja
1/2 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
2 dl soijakermaa
1 sitruunan mehu
2,5 kourallista punaisia kuorittuja linssejä
1 iso kukkakaali
soijakastiketta

 Maustesekoitus:
3/4 tl chilijauhetta
1 rkl korianterin siemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl vettä

Pese kukkakaali ja leikkaa se paloiksi erottaen kukinnat varsista. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita maustesekoitukseen tarvittavat mausteen mortteliin ja jauha tasaiseksi jauheeksi. Lisää mortteliin sitten 2 rkl öljyä ja 4 rkl vettä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lämmitä hieman öljyä paistinpannulla. Kaada tahna pannulle ja kypsennä parin minuutin ajan. Jos tahna kuivuu liikaa, voit lisätä hieman vettä. Laita sitten sipulisuikaleet ja kukkakaalin kukinnat pannulle. Sekoita huolellisesti. Lisää noin ½ dl vettä ja anna hautua kannen alla 5 minuutin ajan. Lisää sitten noin 2,5 kourallista kuorittuja punaisia linssejä, 2 dl kookosmaitoa, 2 dl soijakermaa ja 3 rkl soijakastiketta. Jätä hautumaan kannen alle, kunnes kukkakaali on kypsää ja linssit ovat pehmenneet. Voit lisätä välillä puoli lasillista vettä, jos ruoka näyttää kuivuvan liikaa. Kun linssit ja kukkakaali ovat lähes kypsiä, voit lisätä joukkoon 1 sitruunan mehun. Sekoita hyvin ja jätä hautumaan vielä hetkeksi. Tarkista sitten suolaisuus. Voit vielä lisätä suolaa tai soijakastiketta. Voit tarjoilla ruoan kanssa leipää tai riisiä, mutta tämä curry maistuu hyvältä myös ilman lisukkeita.


 



Hups! Il tempo vola – ho notato che sono passati già 5 settimane dal mio ultimo post… Tanto lavoro e poco tempo libero, ma non ho smesso di cucinare! Anzi, mi sono goduta i piatti di stagione: tanti asparagi, carciofi, fragole e ciliegie :D Ho anche cucinato delle belle ricette indiane. Infatti, il post di oggi riguarda la cucina indiana. Ho preso l’idea per la ricetta da un libro fantastico, che contiene 325 ricette di cucina indiana, tutte realizzabili facilmente a casa propria (”Suuri intialainen keittokirja”, Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2010). Gli ingredienti base non sono tanti: cipolla, cavolfiore e lenticchie rosse decorticate che vengono cotti con panna di soia e latte di cocco. Poi occorrono delle spezie, che danno al piatto un gusto davvero irresistibile: sembra un bel piatto sostanzioso fatto con il pollo anche se in realtà è completamente vegetariano e anche leggero. Mi piace il colore giallo chiaro del piatto, che dà all’allegra ricetta un tocco primaverile. Buono da mangiare e bello da guardare! :) Se avete del coriandolo fresco a disposizione, una manciata di coriandolo tritato da mettere sul piatto pronto dà un tocco in più! Buon weekend!

P.S. Dopo la ricetta ci sono le foto scattate alla Riserva Naturale Regionale Punta Aderci (Vasto, CH). Ci abbiamo fatto una passeggiata meravigliosa un paio di settimane fa. Un posto bellissimo, che durante la primavera ti delizia con i colori vivaci dei fiori e dei prati verdi che si stendono all’infinito davanti al mare blu cristallino…


INGREDIENTI
1 grande cipolla
1 cucchiaio di farina di mais
1/2 dl di acqua
2 dl di latte di cocco
2 dl di panna di soia
Succo di 1 limone
2,5 pugni di lenticchie rosse decorticate
1 cavolfiore grande
Salsa di soia

 Miscela di spezie:
3/4 cucchiaino di chili in polvere
1 cucchiaio di semi di cordiandolo
2 cucchiaini di cumino nero in polvere
1 cucchiaino di semi di senape
1 cucchiaino di curcuma in polvere
1 cucchiano di sale
1 cucchiaino di curry in polvere
2 cucchiai di olio
4 cucchiai di acqua

Lavate il cavolfiore e tagliatelo a pezzi separando i fiori dal resto della verdura. Tagliate la cipolla a fette sottili. Mettete le spezie in un mortaio e sminuzzatele per ottenere una polvere omogenea. Aggiungete nel mortaio 2 cucchiai di olio e 4 cucchiai di acqua. Mischiate per avere una pasta di consistenza omogenea. Riscaldate un poco d’olio nella padella. Aggiungete la miscela di spezie e cuocete per un paio di minuti. Se la pasta si secca troppo, potete aggiungere un poco di acqua. Mettete la cipolla e il cavofiore nella padella. Mischiate bene. Aggiungete ½ dl di acqua e lasciate stufare sotto coperchio per 5 minuti. Aggiungete circa 2,5 pugni di lenticchie rosse decorticate, 200 ml di latte di cocco, 200 di panna di soia e 3 cucchiai di salsa di soia. Lasciate stufare sotto coperchio, finchè le lenticchie non sono morbide e il cavolfiore cotto. Potete aggiungere un mezzo bicchiere di acqua, se il piatto sembra diventare troppo secco. Quando le lenticchie e il cavofiore sono quasi pronti, potete aggiungere anche il succo di 1 limone. Mischiate bene, lasciate  stufare ancora un minuto e controllate poi il sale. Potete aggiungere ancora del sale o della salsa di soia. Il piatto può essere servito con del pane o del riso, ma va benissimo anche senza nessun accompagnamento.





























6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Upeat maisemakuvat!Onpa sattuma,sillä juuri tänään tei n minäkin kukkakaalicurryä,paljon simppelimpää sellaista (thai-currypaste,kookosmaito,soijakastike,sipulia,paprikaa,curryä)

Italiansalaatti kirjoitti...

Maisemat oli upeat, olet oikeassa :) Hauska yhteensattuma! Curryt ovat loistavia, koska ne voi kokata niin monella tavalla ja omaan makuun sopivaksi! Tuli kommentistasi mieleen, että minullakin on thaicurrytahnaa jääkaapissa, siitä voisikin tehdä jotain hyvää :) Mukavaa lauantai-iltaa (vaikka Leijonat hävisivätkin....)!

Tiziana Bergantin kirjoitti...

Ciao cara come stai? Il tempo è una merce molto preziosa per tutti. Bellissime le tue immagini. Un saluto

Heleen kirjoitti...

Sattumalta päädyin tänne cloafoutis-ohjeita vertaillessa! Ihana blogi, ihania kuvia ja mahdollisuus treenata vähäistä italiankielen(luku)taitoani!

Anna Ferrante kirjoitti...

Pakko antaa palautetta blogistasi, on nimittäin niin mukavan oloinen. Ihanaa, että jaksat kirjoittaa molemmilla kielillä ja laittaa reseptit myös. Kiinnostavia reseptejä. Ja ruokamottosi on ihan paras, voisi olla omanikin =)

Leena Sacco kirjoitti...

Suomalainen italiassa?? Minä myös!!! Olen syntynyt täällä mutta äiti on suomalainen :)
tule käymään minun blogini
http://kioskodifruttidibosco.blogspot.it/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...