INFO-suomeksi


KUKA

Olen Terhi, 33-vuotias intohimoinen harrastelijakokki ja kulttuurinnälkäinen maailmanmatkaaja. Rakastan hyvää ruokaa, musiikkia, lämmintä kesäaurinkoa ja kirjoja, joita lukiessani unohdan arkipäivän kiireet. Pyrin piristämään elämääni vahvoilla väreillä ja makuhermoja kutkuttelevilla mauilla, viekottelevilla tuoksuilla ja uusilla kulinaristisilla elämyksillä!

MIKSI TÄMÄ BLOGI?
 
Blogi sai alkunsa kesällä 2010, kun ystävieni kannustamana päätin jakaa intohimoni hedelmät myös muiden asian harrastajien kanssa. Olen kiinnostunut eri ruokakulttureista; varsinkin italialainen keittiö, monilla itämaisilla ja tietenkin suomalaisilla mausteilla ryyditettynä, on onnistunut valloittamaan sydämeni. Miksi juuri italialainen, kysytte? Asun italialaisen avomieheni kanssa Italian itärannikolla, Adrianmeren rannalla. Virallinen kotipaikkani on San Salvo, Chietin provinssissa sijaitseva pieni merenrantakaupunki. Toinen kotipaikkani on Suomi. En ole hylännyt synnyinmaatani, päinvastoin: olen ammatiltani kielenkääntäjä ja työni puitteissa palaan  Suomeen useaksi viikoksi kerrallaan kolme-neljä kertaa vuodessa (ammattiini liittyvät sivut osoitteessa www.suomitalia.eu). Laitan ruokaa sekä Suomessa että Italiassa oleskellessani, kokeilen reseptejä ja makuja, jotka ovat peräisin sekä Euroopasta että Aasiasta. Uusien ruokareseptien ohella keräilen CD-levyjä, taide-elämyksiä sekä mielenkiintoni herättäviä kirjoja, ja olen aina valmis tutkimaan uusia paikkoja! Rakastan matkailua - jos onnistun mahduttamaan matkoihini myös joitakin kulinaristisia kokeiluja, kokonaisvaltaisesta elämyksestä muodostuu mielestäni täysin lyömätön!
 
MITÄ

Aikomuksenani on jakaa kanssanne uudet ja vanhat löytöni, rakkaimmat ruokaohjeeni ja mielenkiintoni herättäneet uutuudet! Sen lisäksi, että valmistan ruokia, jotka olen itse ideoinut, kokeilen usein reseptejä, joihin olen törmännyt ravintolassa tai television taivaskanavilla. Jotkut kokeiluista päätyvät suoraan vakituiseen käyttöön, joitakin pitää säätää, ennen kuin lopullinen version saa minun ja avomieheni siunauksen. Joskus taas uusi kokeilu tai erittäin herkulliselta näyttänyt ohje johtaakin varsinaiseen pettymykseen....

MITEN

Mitä tulee raaka-aineisiin, kaikkia Italiassa käytettyjä aineksia ei saa Suomesta ja päinvastoin – yritänkin esittää reseptit niin, että tarvittavat raaka-aineet tai alkuperäistä lähes vastaavat tuotteet löytyvät vaivatta kummankin maan ruokakauppojen hyllyiltä. Jotkut ruokalajit ovat kuitenkin paikka- ja kulttuurisidonnaisia: tiedän tiettyjä ruokia syödessäni, että niitä ei voi loytää mistään muualta maailmasta. Lanttukukko ja Vaston alueen Ventricina-salamista tehty pastakastike ovat tällaisia ruokia; syönkin niitä tilanteen vaatimalla hartaudella aina, kun olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Huomio: kaikki reseptini ovat poikkeuksetta täysin laktoosittomia! Monet myöskin gluteenittomia ja/tai maidottomia. Yritän noudattaa – maun siitä kärsimättä - terveellistä ja mahdollisimman monipuolista ruokavaliota, mikä toivottavasti tulee ilmi myös valitsemistani resepteistä....Käytän keittiössäni paljon palkokasveja, tuoreita vihanneksia, riisiä, täysjyväpastaa sekä valkoista lihaa. Voisi sanoa, että käytän punaista lihaa lähes ainoastaan erikoistilanteissa; melkein kaikki reseptini voi joka tapauksessa valmistaa halutessa myös ilman punaista lihaa.

Koska ruokakulttuuri ei elä omaa elämäänsä erillään muusta maailmasta, katson oikeudekseni heittää pataan porisemaan myös muita, mielenkiintoni herättäneitä kulttuurialan tuotteita :) Italialaisille ystävilleni tiedoksi – kaikki etusivulla olevat tekstit (reseptit, kirja-arvostelut ja muut) on kirjoitettu suoraan sekä italiaksi että suomeksi. Italiankielinen versio on sijoitettu heti julkaisuun liitetyn valokuvan alle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...